Libnet.ro
UNICEF

17:45

IN DECEMBRIE 2019 Ungaria si Romania - tarile europene cu cele mai ridicate rate ale inflatiei

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IN DECEMBRIE 2019 Ungaria si Romania - tarile europene cu cele mai ridicate rate ale inflatiei

Rata anuala a inflatiei in zona euro a fost de 1,3% in luna decembrie 2019, in crestere comparativ cu 1% in luna noiembrie, si de 1,6% in Uniunea Europeana, de asemenea in crestere fata de 1,3% in luna precedenta, tarile membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflatiei fiind Ungaria si Romania, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica Eurostat) si preluate de Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

Romania si Ungaria au avut cele mai mari scumpiri din UE, la finalul anului trecut

Romania si Ungaria au inregistrat cele mai mari rate ale inflatiei din Uniunea Europeana, la finalul anului trecut, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica Eurostat).

Eurostat: Grecia, Bulgaria, Croatia si Romania, tarile cu cel mai ridicat procentaj al gospodariilor cu probleme la plata utilitatilor

Aproape 7% dintre gospodariile din Uniunea Europeana nu au putut in 2018 sa-si plateasca la timp facturile la utilitati caldura, electricitate, gaze naturale, apa etc. ), din cauza dificultatilor financiare, iar cel mai ridicat procentaj se afla in Grecia, Bulgaria, Croatia si Romania, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica Eurostat).

Romanii si-au portat aproape un milion de numere de telefon in 2019: RCSRDS a castigat cele mai multe numere

In anul 2019 au fost portate 958. 821 de numere de telefon, din care 93% 895. 083) sunt numere de telefonie mobila si doar 63. 738 sunt numere de telefonie fixa, a anuntat vineri autoritatea de reglementare in comunicatii ANCOM). RCSRDS, operatorul controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a castigat cele mai multe numere atat de telefonie mobila cat si de telefonie fixa. Anul trecut, 81% din numarul de portari au fost realizate de catre persoane fizice si 19% de catre persoane juridice.

Topul judetelor cu cele mai mari rate la imprumuturi

Datoria publica totala a Romaniei insumeaza peste 366,4 miliarde lei. Cel putin asta era suma la finalul lunii noiembrie 2019. inseamna ca fiecare cetatean este dator cu 18. 770 lei. Bineinteles, in aceasta valoare intra si datoria locala. Adica imprumuturile facute de primarii. Acestea reprezinta circa 4% din total datorie guvernamentala a statului, adica 14,3 miliarde lei. Vezi in text judetele cu cele mai mari rate.

Studiu: Patru institutii de stat din Moldova sunt percepute ca fiind cele mai corupte

Ministerul Afacerilor Interne, cel al Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, primariile si Serviciul Vamal sunt printre institutiile, unde au fost depistate cele mai multe acte de coruptie, in anul 2019. Informatia este prezentata de catre Centrul National Anticoruptie intr-un comunicat de presa, citat de IPN.

Care au fost cele mai vandute jocuri video din ultimii 25 de ani

O companie de cercetare de piata 8213; NPD Group 8213; a realizat lista celor mai vandute jocuri video din fiecare an, incepand din 1995 pana in prezent. Gusturile par sa se schimbe in mod regulat in industria jocurilor video, dar o privire asupra listei cu cele mai vandute jocuri din ultimii 25 de ani arata cum gamerii au ramas fideli unora dintre cele mai cunoscute francize din industrie.

Top 10 cele mai bine imbracate vedete la SAG Awards

O multime de vedete cunoscute din industria filmului si a productiilor de televiziune au participat aseara la ceremonia de decernare a SAG Awards 2020. Iata care sunt cele mai apreciate 10 aparitii din punct de vedere vestimentar! .

Top 10 jocuri din ultimii 10 ani: cele mai populare creatii ale deceniului

Daca esti amator de gaming, s-ar putea sa stii deja ce au preferat oamenii in ultimii zece ani in materie de gaming. Chiar si asa, NPD a publicat un studiu cu top 20 cele mai populare jocuri.

The Guardian: Baile Herculane, intre cele mai bune 10 destinatii de vacanta spa din estul Europei

BaileHerculane se numara printre cele mai bune zece destinatii de vacanta wellness si spa din estul Europei, potrivit unui articol publicat de The Guardian, care include in recomandarile sale locuri diverse unde sunt oferite tratamente de calitate, la preturi mult mai mici decat in Vest.

The Guardian a inclus Baile Herculane printre cele mai bune 10 destinatii de vacanta spa din estul Europei

Baile Herculane se numara printre cele mai bune zece destinatii de vacanta wellness si spa din estul Europei, potrivit unui articol publicat de The Guardian, care include in recomandarile sale locuri diverse unde sunt oferite tratamente de calitate, la preturi mult mai mici decat in Vest, scrie Mediafax.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2177 seconds )