Libnet.ro
UNICEF

00:06

Efectul coronavirusului: Deficit bugetar de trei ori mai mare, in primul trimestru

Hotnews Hotnews,
 Efectul coronavirusului: Deficit bugetar de trei ori mai mare, in primul trimestru

Romania a inregistrat un deficit bugetar de 1,67% din PIB 18,06 miliarde lei), in primul trimestru din acest an , de circa 3 ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului precedent 0,52% din PIB), reiese din datele Ministerului Finantelor Publice MFP). De precizat ca de la jumatatea lunii martie au intrat in vigoare Decretul presedintelui si primele ordonante militare. De asemenea, a fost adoptata si OUG 292020 prin care se poate amana plata taxelor. continuă pe Hotnews

Stelian Bujduveanu (PNL): Salariile in companiile Primariei Generale sunt de trei ori mai mari decat salariul mediu

Liderul consilierilor generali ai PNL Stelian Bujduveanu sustine ca salariile in companiile Primariei Capitalei sunt de trei ori mai mari ca salariul mediu, in conditiile in care economia s-a prabusit din cauza.

Lider PNL: Salariile in companiile Primariei Generale sunt de trei ori mai mari decat salariul mediu

Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor PNL din Primaria Capitalei sustine ca salariile date celor din companiile infiintate de institutie sunt de pana la trei ori mai mari decat salariul mediu castigat de un angajat din Romania.

Ciolacu anunta apocalipsa: deficit bugetar de peste 10%, explozie a datoriei la peste 43%

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca economia Romaniei este cu un picior in groapa. Consiliul Fiscal vorbeste despre o cadere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimeaza o explozie a datoriei in PIB la peste 43%, sustine Ciolacu, care acuza Guvrnul ca nu a luat nicio masura concreta.

De doua ori mai multe apeluri de urgenta in New York pentru probleme create de dzinfectanti, dupa declaratia lui Trump

Centrul de control al substantelor toxice din New York a primit de doua ori mai multe apeluri de urgenta privind expunerea la substante dezinfectante, dupa ce joi Donald Trump intreba intr-o conferinta de presa daca exisita vreo injectie cu dezinfectant pentru a ucide coronavirusul.

A fost deja inregistrat ritmul cel mai mare de cereri de amanare a platii ratelor

Ritmul cel mai mare de cereri pentru amanarea platii ratelor la credite a fost deja inregistrat, iar.

Volkswagen reporneste si cea mai mare uzina europeana, dar productia va creste lent

Volkswagen a reluat saptamana trecuta productia in Slovacia si la cateva uzine germane de componente, insa luni porneste si cea mai mare uzina a sa, Wolfsburg. Productia va fi la inceput la o zecime din normal. S-a pornit cu masuri severe de distantare sociala, iar angajatii trebuie sa aiba timp sa se obisnuiasca cu ele. Volkswagen a redeschis si 70% dintre dealerii sai din Germania.

Galerie FOTO: Cum se transforma cea mai mare Sala Polivalenta din tara intr-un centru de suport pentru bolnavii de COVID-19

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, cea mai mare arena sportiva din tara cu pana la 10. 000 de locuri), va deveni in urmatoarea perioada un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacientii infectati cu Covid-19 ce prezinta forme usoare si medii. Spatiul va fi transformat temporar intr-un centru de primire, triere, cazare si tratare a bolnavilor infectati cu coronavirus, cazurile mai grave urmand a fi transferate catre alte unitati spitalicesti.

Ministrul Economiei spune ca se vor produce suficiente masti in Romania. Pretul lor ar putea fi insa mai mare decat in unele magazine

Ministrul Economiei spune ca in Romania se vor produce in curand peste un milion de masti pe zi, care ar putea fi vandute la un pret de 2 lei bucata, plus TVA si adaos comercial. Pretul final ar putea fi insa mai mare decat in unele magazine.

webPR: Candidatii se pot angaja remote in cadrul celui mai mare targ de cariera online, Angajatori de TOP Bucuresti

Pana pe 30 aprilie, cel mai mare targ de cariera din Romania, Angajatori de TOP Bucuresti, se desfasoara in mediul online, pe platforma Hipo. ro. Candidatii care se afla in cautarea unei oportunitati de cariera, fie ca sunt profesionisti, persoane cu experienta middle-level, entry-level sau studenti, au ocazia de a isi gasi o oportunitate de cariera potrivita la Angajatori de TOP Bucuresti ONLINE.

Veniturile bugetare estimate de Guvern sunt supraevaluate cu cel putin 0,3% din PIB. Cheltuielile sunt subdimensionate cu 0,3-0,45% din PIB. Deficitul bugetar va depasi 7,3, nu 6,7, cat spera Finantele (analiza)

Veniturile bugetare, chiar si considerand cadrul macroeconomic curent prognozat de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, sunt probabil supraestimate cu cel putin 0,3% din PIB, iar cheltuielile bugetare sunt probabil subdimensionate cu cel putin 0,3-0,45% din PIB, arata un document publicat sambata de Consiliul Fiscal. in aceste conditii, deficitul bugetar probabil este cuprins intr-un interval de 7,3-7,45% din PIB. Riscurile sunt inclinate in sensul inregistrarii unui deficit bugetar mai mare, mai arata reprezentantii institutiei conduse de prof. Daniel Daianu.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2057 seconds )