Libnet.ro
UNICEF

12:31

Statul a mprumutat 59,2 miliarde lei, n primele 10 luni. Mai vrea sa atraga circa 13 miliarde lei, n acest an

Hotnews Hotnews,
 Statul a mprumutat 59,2 miliarde lei, n primele 10 luni. Mai vrea sa atraga circa 13 miliarde lei, n acest an

Ministerul Finantelor Publice MFP) da asigurari ca rezerva financiara in lei si in valuta este de aproximativ 42,1 miliarde lei, acoperind mai mult de 7 luni din necesitatile brute de finantare. De asemenea, mai spune ca nu intampina probleme de lichiditate avand in vedere nivelul rezervei in valuta la dispozitia Trezoreriei Statului si a disponibilitatilor in lei aflate in contul curent general al Trezoreriei Statului pentru acoperirea necesitatilor de finantare rezultate din finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. continuă pe Hotnews

Deficitul bugetar, n crestere accelerata la noua luni. Fata de aceeasi perioada a anului trecut e mai mare cu aproape 10 miliarde lei

Deficitul bugetar este mai mare cu aproape un punct procentual, la finalul lunii septembrie 2018, comparativ cu perioada similara din 2017, ajungand la 1,77% din PIB. Fata de nivelul din august a crescut cu 0,23 puncte procentuale. in termeni nominali este mai mare cu aproape 10 miliarde lei, fata de primele noua luni din 2017, adica mai mult decat dublu, ajungand la 16,8 miliarde lei. Anul trecut in aceeasi perioada insuma 6,81 miliarde lei.

Deficitul bugetar s-a adancit de la 6,8 la 16,8 miliarde lei

Veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13,6%, la finalul lunii septembrie 2018 fata de acelasi interval din anul trecut Deficitul bugetar s-a adan-cit la 16,8 miliarde lei de la 6,8 miliarde lei, in primele noua luni ale acestui an fata de perioada similara din 2017, ajungand la 1,77% din PIB, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice MFP).

Dancila, despre executia bugetara: Investitiile au ajuns la 15,2 miliarde de lei in primele noua luni ale anului, cu 25,7 la suta mai mari

Investitiile au ajuns la 15,2 miliarde de lei in primele noua luni ale anului, cu 25,7 la suta mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, intrand de asemenea in economie 9,4 miliarde de lei din fonduri europene, a declarat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

OMV Petrom a avut un profit de 2,66 miliarde de lei in primele noua luni, cu 44% mai mare decat anul trecut

Grupul OMV Petrom a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un profit in crestere cu 44% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la un rezultat net de 2,66 miliarde de lei.

Ministerul Finantelor recunoaste: Deficitul bugetar a crescut cu 10 miliarde de lei intr-un an

Executia bugetara, publicata marti de Ministerul Finantelor, trage un semnal de alarma in privinta cresterii cheltuielilor din acest an, in special ale celor legate de personal. Desi procentul din PIB este mic, de numai 1,77%, deficitul bugetar pe primele noua luni din an este de 16,8 miliarde de lei, cu aproape 10 miliarde de lei mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Pompele funebre, un business cu potential. Afacerile din acest sector ating pragul de 1,3 miliarde lei in 2018

Moartea poate fi o afacere excelenta. Dovada rezultatele spectaculoase inregistrate de firmele de pompe funebre care, in 2018, sunt mai profitabile ca oricand. Pompele funebre reprezinta unul dintre business-urile ,,de perspectiva din.

BNR si-a sporit rezervele de valuta si le-a mentinut pe cele de aur. 1,77 miliarde lei au fost platite in contul datoriei publice

Banca Nationala a Romaniei BNR) si-a sporit rezervele valutare in luna octombrie, pastrandu-le la acelasi nivel pe cele de aur, a informat banca cenrala. Potrivit acesteia, platile de rate si dobanzi ale datoriei publice au fost de 1,77 miliarde de lei luna trecuta.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.215 seconds )