Libnet.ro
UNICEF

14:00

Banca Mondiala: in Romania, circa 7% din populatie traieste in saracie extrema, cu 1,90 dolari pe zi

B1 B1,
Banca Mondiala: in Romania, circa 7% din populatie traieste in saracie extrema, cu 1,90 dolari pe zi

Circa 3,4 miliarde de persoane, aproape jumatate din populatia lumii, se straduiesc sa-si asigure nevoile de baza, arata Raportul Bianual al Bancii Mondiale privind Saracia si Prosperitatea Comuna. in acest. continuă pe B1

Banca Mondiala: in Romania, circa 6-7% din populatie traieste in saracie extrema, cu 1,90 de dolari pe zi

Evolutiile economice inregistrate peste tot in lume sugereaza ca - desi in prezent numarul persoanelor care traiesc in conditii de saracie extrema este mai mic - aproape jumatate din populatia lumii adica 3,4 miliarde de persoane) se straduieste sa-si asigure nevoile de baza, conform studiilor Bancii Mondiale.

Circa 70% din populatie considera ca Pilonul II trebuie mentinut

Radu Craciun: Un milion din cetatenii tarii noastre au 10. 000 de lei in cont, bani de care nu stiu Aproximativ 70% din populatia activa a tarii noastre considera ca este necesara mentinerea Pilonului II, in arhitectura sistemului de pensii, se arata intr-un studiu sociologic realizat la cererea Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania APAPR) de catre compania de cercetare ISRA Center si prezentat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

De ce a ajuns economia Romaniei dupa cea a Vanuatu. Coruptia, printre cauzele remarcate de Banca Mondiala

Un raport al Bancii Mondiale plaseaza economia Romaniei pe locul 37 , cu o pozitie mai jos decat Vanuatu 36) si una deasupra Uruguayului 38). Printre cauzele care au dus la aceasta scadere se numara evaziunea fiscala, deficitul fiscal, povara datoriei publice, impredictibilitatea sistemului de reglementare si coruptia. Curtile de justitie cu resurse reduse din Romania sufera de coruptie cronica si influenta politica, se arata in raport.

invatam mult si prost. Banca Mondiala: Elevii romani merg trei ani si jumatate degeaba la scoala

Din cei 12 ani de scoala, 3 ani si 4 luni reprezinta un interval pierdut, in care tinerii nu invata nimic, arata un raport al Bancii Mondiale. Expertii au suprapus rezultatele la testarile internationale.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,201 seconds )