Libnet.ro
UNICEF

01:05

BNR: Criptoactivele sunt active speculative foarte volatile si extrem de riscante

Hotnews Hotnews,
 BNR: Criptoactivele sunt active speculative foarte volatile si extrem de riscante

Banca Nationala a Romaniei constata mentinerea tendintei de crestere a interesului publicului fata de monedele virtuale denumite si cripto-active) si atrage atentia ca acestea continua sa reprezinte active speculative foarte volatile si extrem de riscante, cu un potential ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor. Desi, potrivit opiniilor Autoritatii Bancare Europene, riscul de utilizare ilicita a monedelor virtuale se mentine ridicat, au fost create premise pentru administrarea acestuia. Astfel, furnizorii de servicii de schimb intre monede virtuale si monede fiduciare si furnizorii de portofele digitale sunt obligati, incepand cu 15 iulie 2020, sa se conformeze prevederilor Legii nr. 1292019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, inclusiv in ceea ce priveste cerinta de a fi autorizati sau inregistrati de Ministerul Finantelor, prin Comisia de autorizare a activitatii de schimb valutar. continuă pe Hotnews

BNR: Criptomonedele reprezinta active speculative foarte volatile si extrem de riscante

Banca Nationala a Romaniei avertizeaza ca, in ciuda interesului ridicat al romanilor pentru monedele virtuale, acestea continua sa reprezinte active speculative foarte volatile si extrem de riscante, iar investitorii risca sa aiba pierderi financiare, conform unui comunicat de presa.

BNR anunta noi reguli pentru criptomonede: Sunt extrem de volatile si riscante

BNR atrage atentia ca monedele virtuale continua sa reprezinte active speculative foarte volatile si extrem de riscante, cu un potential ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor, potrivit Hotnews.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )