Libnet.ro
UNICEF

14:00

De ce e in Romania ultimilor 20 de ani somajul mai mare in randul barbatilor, desi inainte somajul feminin domina piata. O scurta explicatie a unui specialist pe piata muncii

Hotnews Hotnews,
 De ce e in Romania ultimilor 20 de ani somajul mai mare in randul barbatilor, desi inainte somajul feminin domina piata. O scurta explicatie a unui specialist pe piata muncii

Pana prin anii 2000, somajul in randul femeilor il depasea pe cel al barbatilor. Imediat dupa Revolutie, somajul masculin era la jumatatea celui feminin. De prin anii 2000, lucrurile s-au inversat. Barbatii someri sunt mai numerosi decat femeile. Cand vine vorba despre explicatii, multi sociologi dau din umeri, spunand ca poate numarul ridicat al femeilor casnice care nu sunt incluse in definitia acceptata de Biroul International al Muncii privind somerii ar putea fi de vina. O fi si asta. Dar Catalin Ghinararu, expertul Romaniei pe langa CEDEFOP, a explicat cel mai bine aceasta paradigma. continuă pe Hotnews

PSD: Intentia PNL privind declansarea anticipatelelor - cea mai mare farsa electorala

Social-democratii sustin ca alegerile anticipate reprezinta cea mai mare farsa electorala, prin care PNL incearca sa evite consecintele anularii majorarilor de pensii si salarii.

Pretul aurului, la cel mai mare nivel din ultimii 20 ani. Ce arata datele Bancii Nationale

Pretul aurului a ajuns, luni 6 ianuarie), la cel mai mare curs inregistrat in ultimii 20 de ani cel putin, se arata in datele Bancii Nationale ale Romaniei BNR). Mai exact, pretul aurului a urcat pana.

incasari record la cel mai mare parc de agrement din Romania. in opt luni a fost vizitat de 250.000 de oameni

Parcul de agrement de la Cornisa cel mai mare spatiu de distractie din Moldova a avut incasari record in aceasta vara, de peste 4. 8 milioane lei. Totodata a fost vizitat de peste 250. 000 de oameni in lunile de vara, inclusiv de turisti din Republica Moldova si Ucraina.

Papa Francisc, foarte ingrijorat de un conflict la scara mai mare intre Statele Unite si Iran

Papa Francisc si-a exprimat joi ingrijorarea fata de riscul unui conflict la scara mai mare, in contextul amplificarii tensiunilor intre Iran si Statele Unite, si a reclamat un angajament mai puternic al comunitatii internationale in favoarea pacii in Orientul Mijlociu, relateaza AFP.

Wildberries, cel mai mare retailer din Rusia, a intrat pe piata din Europa

Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia si fosta URSS, si-a anuntat joi intrarea pe piata europeana odata cu debutul activitatilor in Polonia, transmite AFP, citat de Agerpres.

Echipa emisiunii 24 IT, la mai mare targ international de tehnologie din Las Vegas

Iulia Nagy a mers cu echipa emisiunii 24 IT la cel mai mare targ international de tehnologie care si-a deschis portile in Las Vegas. Este vorba despre Consumer, Electronics Show CES), unde vor fi prezentate cele mai inovatoare si spectaculoase gadgeturi.

Nea Popa din La Bloc a scapat de camatari si a dat de o belea si mai mare. Tudorel Filimon, falit

Nea Popa din serialul La Bloc a ramas falit, desi abia reusise sa-si ia problema camatarilor de pe cap. Actorul a intrat in noul an cu cateva datorii, despre care s-au aflat mai multe detalii abia acum. Se pare ca de aceasta data este vizata si sotia celui care a interpretat rolul emblematic din serialul .

Cea mai mare bursa din India vrea sa se listeze

National Stock Exchange NSE), cea mai mare bursa de valori din India, s-a adresat in mod oficial autoritatii pietei nationale de capital Securities and Exchange Board of India) in vederea lansarii propriei oferte publice initiale, conform livemint. com.

Cel mai mare proces pentru viol inregistrat vreodata in Marea Britanie: Un indonezian ar fi violat aproape 200 de barbati pe care ii racola din cluburi de noapte si ii seda

Justitia britanica a condamnat luni la inchisoare pe viata un barbat indonezian descris drept cel mai mare delicvent sexual din Regatul Unit, gasit vinovat pentru violarea a 48 de barbati, conform agentiilor internationale de presa, citate de Agerpres. Politia estimeaza insa ca numarul victimelor sale se ridica la aproape 200, fiind vorba despre barbati pe care ii racola la iesirea din cluburile de noapte, ii ducea acasa si ii seda.

Klaus Iohannis despre o mai mare implicare in Orientul Mijlociu: Romania este interesata sa faca parte din statele care se ocupa si de actiuni de reconstructie (VIDEO)

Romania ar fi interesata sa faca parte din randul statelor care se ocupa de actiuni de reconstructie implicare, in situatia in care NATO se va implica mai mult in Orientul Mijlociu, a declarat presedintele.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2067 seconds )