Libnet.ro
UNICEF

15:15

Plata defalcata a TVA intra in vigoare obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. Optional, firmele o pot aplica de la 1 octombrie si vor primi facilitati pentru asta

Hotnews Hotnews,
 Plata defalcata a TVA intra in vigoare obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. Optional, firmele o pot aplica de la 1 octombrie si vor primi facilitati pentru asta

Plata defalcata a TVA va fi aplicata pbligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2018, a anuntat ministrul finantelor in sedinta de guvern de miercuri. continuă pe Hotnews

Plata defalcata a TVA intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018

Plata defalcata a TVA va fi aplicata obligatoriu incepand cu 1 ianuarie anul viitor, a anuntat ministrul finantelor, Ionut Misa, in sedinta de Guvern de astazi.

Plata defalcata a TVA sau reinventarea rotii. Analiza comparativa Polonia versus Romania

Mecanismul de plata defalcata a TVA este cu siguranta cel mai dezbatut si controversat subiect fiscal al momentului in Romania. Pe langa amanarea implementarii, mecanismul urmand a fi aplicabil optional incepand cu 1 octombrie 2017 si obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2018, proiectul de lege actualizat publicat de Misterului Finantelor Publice aduce o serie de modificari ce au rezultat in urma consultarilor publice cu mediul de afaceri. Aceste modificari se refera in principal la aspecte precum: data intrarii in vigoare ca sistem optional / obligatoriu, instituirea unor facilitati pentru persoanele care opteaza pentru aplicarea sistemului, sanctiunile aplicabile, termenul aplicabil pentru virarea TVA incasata in numerar, prin card sau substitute de numerar.

Doi experti PwC vor discuta online marti de la ora 11,30 despre plata defalcata a TVA

Un mecanism cu totul nou pentru firmele romanesti- cel privind plata defalcata a TVA- va deveni optional peste o luna si obligatoriu peste 4 luni. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca proprietarii firmelor, in ce consta acest nou mecanism, care sunt avantajele si dezavantalele lui sau in ce consta practic adaptarea la TVA split?, toate acestea sunt intrebari la care Inge Abdulcair Manager Senior in departamentul de taxe si impozite indirecte al PwC Romania) si Adela Topescu Manager in cadrul aceluiasi departament) vor raspunde in timpul discutiei online cu cititorii HotNews. ro marti incepand cu ora 11,30. Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului. Nota redactiei: Pentru coerenta si relevanta discutiei, nu vom aproba comentariile care nu contin intrebari, sau care nu se refera la temele anuntate .

Doi experti PwC discuta online marti de la ora 11,30 despre plata defalcata a TVA

Un mecanism cu totul nou pentru firmele romanesti- cel privind plata defalcata a TVA- va deveni optional peste o luna si obligatoriu peste 4 luni. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca proprietarii firmelor, in ce consta acest nou mecanism, care sunt avantajele si dezavantalele lui sau in ce consta practic adaptarea la TVA split?, toate acestea sunt intrebari la care Inge Abdulcair Manager Senior in departamentul de taxe si impozite indirecte al PwC Romania) si Adela Topescu Manager in cadrul aceluiasi departament) raspund in timpul discutiei online cu cititorii HotNews. ro marti incepand cu ora 11,30. Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului. Nota redactiei: Pentru coerenta si relevanta discutiei, nu vom aproba comentariile care nu contin intrebari, sau care nu se refera la temele anuntate .

Guvernul discuta miercuri Ordonanta privind plata defalcata a TVA

Guvernul intentioneaza sa discute in sedinta saptamanala proiectul Ordonantei privind plata defalcata a TVA, unul dintre proiectele mult criticate de catre reprezentantii comunitatii de afaceri. In sistemul de TVA companiile actioneaza ca si colectori in numele bugetului, in sensul ca emit facturi, colecteaza taxa, isi deduc propria TVA aferenta achizitiilor, iar ce ramane, adica TVA de plata, ar trebui sa o vireze la buget. Mecanismul de plata defalcata a TVA presupune ca autoritatile renunta la aceste servicii de colector imputate in mod normal contribuabililor, si-si colecteaza TVA in mod direct. Adica cumparatorul nu va mai plati TVA din factura de achizitii catre furnizor, ci va vira in mod direct respectiva TVA intr-un cont la dispozitia autoritatii fiscale, explica Daniel Anghel, lider CEE Taxe si Impozite Indirecte PwC.

Plata defalcata a TVA nu a fost trecuta la discutate si uitate! Guvernul a adoptat noul mecanism, obligatoriu de la 1 ianuarie

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, plata defalcata a TVA, ca sistem optional de la 1 octombrie si obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. Executivul ignora, astfel, toate argumentele aduse de mediul de afaceri impotriva acestui sistem, care.

Schimbare majora in reforma TVA: Plata defalcata va fi obligatorie de la 1 ianuarie 2018

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca pentru plata defalcata a TVA s-a stabilit ca termen obligatoriu de implementare 1 ianuarie 2018, fiind si un.

Salarii mai mici pentru ROMANI de la 1 ianuarie 2018: Toate salariile vor scadea cu 22,7% net

Toate salariile din Romania, inclusiv ale bugetarilor, vor scadea cu 22,7% net de la 1 ianuarie 2018, daca PSD-ALDE nu renunta la masura privind obligatia angajatilor de a plati contributia la.

Pro TV: Salariile profesorilor nu mai cresc cu 25% de la 1 ianuarie 2018 / Majorarile anuntate de sindicalisti vor fi inghitite de trecerea contributiilor de la angajator la angajat

Cresterea salariilor profesorilor anuntata in urma cu o zi de sindicalistii din invatamant nu va aduce prea multi bani in buzunarele profesorilor, potrivit unui articol publicat de Pro TV, in care se arata ca, de fapt, la 1 ianuarie 2015 vor creste salariile brute cu 25%, insa aceasta majorare va fi inghitita aproape total de trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2391 seconds )