Libnet.ro
UNICEF

21:17

CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei

Hotnews Hotnews,
 CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei

Cresterea pensiilor cu 40% este nesustenabila in acest context al pandemiei, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat aceasta majorare va conduce pe viitor la o povara bugetara greu de acoperit, sustine presedintele CONAF, Cristina Chiriac, potrivit Agerpres. Fie ca vorbim de cresteri salariale sau de pensii, in timp de pandemie, o crestere este o masura iresponsabila. Constientizam nevoia ca pensiile din Romania sa fie crescute si aceasta sa se reflecte direct in sporirea nivelului de trai, insa momentul acesta nu este cel mai potrivit. Evolutia economiei la nivel mondial este una negativa, lucru reflectat in indicatorii macroeconomici ai Romaniei. Ca urmare, pentru a acoperi cheltuiala cu majorarea pensiilor, guvernul va trebui sa se imprumute si mai mult la un nivel al dobanzilor pe plan international in crestere, a precizat presedintele CONAF, intr-un comunicat. continuă pe Hotnews

CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei

Cresterea pensiilor cu 40% este nesustenabila in contextul pandemic dat, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat aceasta majorare va conduce pe viitor la o povara bugetara greu de acoperit, este de parere presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin CONAF), Cristina Chiriac.

CRISTINA CHIRIAC, CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei

Cresterea pensiilor cu 40% este nesustenabila in contextul pandemic dat, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat aceasta majorare va conduce pe viitor la o povara bugetara greu de acoperit, a declarat Presedintele CONAF, Cristina Chiriac.

PSD: Astazi, vom arata din nou Guvernului PNL ca nu poate continua sa nesocoteasca legile tarii si sa nu aplice cresterea pensiilor cu 40%

PSD anunta ca va arata, marti, din nou, Guvernului PNL ca nu poate continua sa nesocoteasca legile tarii si sa nu aplice cresterea pensiilor cu 40%, urmand a vota rectificarea bugetara in forma modificata in Comisiile de buget-finante.

Marcel Ciolacu: Ramanem consecventi. Maine vom vota in Parlament cresterea pensiilor cu 40%, conform legii

Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD va ramane consecvent si va vota in plenul reunit de marti al Parlamentului pentru cresterea pensiilor cu 40%, conform legii. Liderul social-democratilor a adaugat ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban i-au umilit destul pe pensionari si e momentul sa se opreasca. Orice guvern normal la cap isi respecta seniorii, nu isi bate joc de ei, mai spune Ciolacu.

BNR: Cresterea pensiilor cu 40% ar aduce un deficit de 11%. Cum putem evita noi taxe si impozite

Cresterea punctului de pensie cu 40% ar duce la o crestere a deficitului bugetar in 2021 la peste 11% din PIB, fiind posibil un risc sistemic mare prin agravarea starii bugetului public, potrivit raportului de analiza a convergentei Romania - Zona Euro, Monitor, publicat pe site-ul BNR.

Citu, despre cresterea pensiilor cu 40% ceruta de PSD: De unde au atata tupeu si atata cinism? Vom ataca la CCR

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat ca PSD da dovada de mult tupeu si cinism propunand majorarea cu 40% a punctului de pensie in conditiile in care economia este deja secatuita si ca proiectul va fi atacat la Curtea Constitutionala.

Laurian Lungu: Cresterea pensiilor in realitatea economica actuala

Cu mai bine de un an in urma, cand legea pensiilor a fost promulgata, o serie de institutii si economisti au semnalat pericolul major reprezentat de cresterea accelerata a costului cu pensiile asupra bugetului. Referinta deficitului bugetar era atunci de -3% din PIB intr-o perioada in care criza epidemiologica nu exista inca. Astazi, referinta deficitului bugetar este de -9% din PIB intr-un context macroeconomic cu o incertitudine mult mai ridicata. Spatiul fiscal pentru cresterea pensiilor, cu orice valoare mai mare decat rata inflatiei, este non-existent. O marire cu 14% a punctului de pensie, in varianta propusa de guvern, este oricum mult peste ceea ce permite bugetul la ora actuala. Insa, o augmentare cu 40%, asa cum era prevazuta initial in legea pensiilor, va creste semnificativ probabilitatea unui derapaj fiscal in 2021, cu implicatii profunde la nivel macroeconomic.

Economistii BNR trag semnalul de alarma: Cresterea pensiilor cu 40% inseamna un risc sistemic pentru Romania, deficitul creste la 11% din PIB

Economistii BNR atrag atentia ca majorarea punctul de pensie cu 40% arcauza cresterea deficitului bugetar in 2021 la peste 11% din PIB si atrag atentia asupra efectelor negative sistemice asupra economiei ro.

PSD voteaza marti cresterea pensiilor cu 40%, desi liberalii avertizeaza ca suma necesara nu exista in buget. Marcel Ciolacu: Opriti-va din furat si veti avea bani

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a anuntat ca parlamentarii social-democratii vor vota in sedinta plenului de marti pentru majorarea pensiilor cu 40%, asa cum prevede legea. Ciolacu a transmis ca liberalii.

Ciprian Ciucu, despre cresterea pensiilor cu 40%: Ca angajat, cu salariul minim pe economie, trebuie sa fii extrem de ingrijorat cu privire la ce s-a intamplat astazi (VIDEO)

In cursul serii de marti, 22 septembrie, Ciprian Ciucu, candidatul dreptei la Primaria Sectorului 6 si-a exprimat ingrijorarea cu privire la decizia Parlamentului de a creste punctul de pensie cu 40%, dupa ce.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 21:17

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2241 seconds )