Libnet.ro
UNICEF

19:00

Fondurile de pensii private se apropie de 50 de miliarde de lei, mai mult de 5% din PIB pe anul trecut

Adevărul Adevărul,
Fondurile de pensii private se apropie de 50 de miliarde de lei, mai mult de 5% din PIB pe anul trecut

Valoarea activelor totale aflate in administrare, la nivelul intregului sistem de pensii private, a atins la sfarsitul anului trecut 49,60 miliarde de lei 10,64 miliarde de euro), in crestere cu 19,40% fata de anul precedent. continuă pe Adevărul

PENSII PRIVATE. La ce valoare au ajuns pensiile private in Romania

Valoarea activelor totale aflate in administrare, la nivelul intregului sistem de pensii private, a atins la sfarsitul anului trecut 49,60 miliarde de lei 10,64 miliarde de euro), in crestere cu 19.

Romanii care au cotizat cel putin 5 ani la sistemul de pensii private obligatorii pot solicita incetarea platii contributiilor. Ce se intampla cu banii acumulati la Pilonul II

Transferul contributiilor la un fond de pensii private obligatorii Pilonul II) catre sistemul public de pensii Pilonul I) dupa o perioada de 5 ani de la aderare a devenit posibil, odata cu publicarea de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Evolutia sistemului de pensii private in anul 2018

Valoarea totala a activelor nete, inregistrata la 31 decembrie 2018, de fondurile de pensii administrate privat a fost de 47,58 miliarde de lei 10,20 miliarde de euro).

Eugen Teodorovici, despre Pilonul II: Nu pleaca nimeni din tara; sunt miliarde de lei pe care aceste 7 fonduri de pensii le gestioneaza

Guvernul a incercat sa extinda aria de investitii a Pilonului II, asa cum se face si in alte state, si nu va pleca nimeni din tara, pentru ca cele sapte fonduri de pensii din Romania administreaza miliarde de lei si e un business foarte profitabil pentru ele, a declarat vineri seara, la Romania TV, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Rentabilitatea fondurilor de pensii private a scazut in 2018 la 2,72%

Rata nominala de rentabilitate a fondurilor de pensii administrate privat Pilonul 2) a fost de 2,72% in 2018, in scadere fata de anul trecut, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF).

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2403 seconds )