Libnet.ro
UNICEF

13:45

Romania, cea mai mare crestere economica din UE in ultimul trimestru din 2020

Adevărul Adevărul,
Romania, cea mai mare crestere economica din UE in ultimul trimestru din 2020

In ultimele trei luni din 2020, tara noastra a avut cea mai mare crestere economica trimestriala din Uniunea Europeana, inregistrand o crestere de 5,3% fata de al treilea trimestru, in timp ce, la nivelul UE, PIB-ul a scazut cu 0,4%. continuă pe Adevărul

FLORIN CITU: Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul IV

Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul IV, a declarat astazi premierul Florin Citu, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Ludovic Orban: Economia Romaniei a crescut cu 5,3% fata de trimestru anterior, cea mai mare crestere economica din UE

Ludovic Orban sustine ca datele INS confirma prognoza Guvernului pe care l-a condus si estimeaza o contractie economica apropiata la finalul anului de 3,9%.

Ciprian Dascalu, BCR: Am revizuit in sus prognoza de crestere economica din acest an la +4,2% de la +2,7% in 2022-2023 vedem cresteri anuale de 4,5-5%,

Cresterea economica din ultimul trimestru al lui 2020 in raport cu cel anterior +5,3%) a fost mult peste estimarea noastra si mediana sondajului Bloomberg de +0,5%, spune economistul sef al BCR intr-o nota destinata investitorilor. Credem ca impulsul fiscal de 3,3pp din PIB din T4 2020 explica o parte a surprizei pozitive. Datele lunare arata ca industria, comertul retail si serviciile pentru companii au crescut in ultimul trimestru 2020 fata de trimestrul anterior, in timp ce productia din constructii a scazut marginal iar serviciile pentru populatie au fost puternic negative. Am revizuit in sus prognoza de crestere economica din acest an la +4,2% de la +2,7% in special datorita efectului statistic important pe care avansul de la finalul anului 2020 il are asupra PIBului din 2021. in 2022-2023 vedem cresteri anuale de 4,5-5%, se mai arata in nota publicata marti.

Cea mai mare piata de flori din Timisoara, distrusa de un incendiu, in ajunul Valentines Day

Cea mai importanta piata de flori din Timisoara, Piata 700, a fost distrusa in noaptea de vineri spre sambata, de un incendiu. Piata de flori a fost mistuita de foc chiar inainte de Ziua indragostitilor, una dintre cele mai bune zile din an pentru florari.

Donald Trump promite sa continue sa apere maretia Americii si spune ca procesul din Senat a fost cea mai mare vanatoare de vrajitoare din istoria tarii

Fostul presedinte american Donald Trump, achitat sambata de Senatul SUA, care l-a judecat pentru incitare la insurgenta, a promis ca va continua sa apere maretia Americii, relateaza AFP.

Etna a erupt din nou. E cea mai mare eruptie a vulcanului din ultimii ani (VIDEO)

Vulcanul Etna din sudul Italiei a erupt din nou marti seara, informeaza La Repubblica. Mai precis, a erupt craterul din partea de sud-est a vulcanului, degajand lava si cenusa. O mica portiune conului.

Liderii PNL au validat cea mai mare parte a persoanelor care urmeaza sa ocupe functii de secretari de stat si sefi de deconcentrate

Liderii PNL, reuniti sambata in sedinta Biroului Politic National BPN), au validat prin vot 72 dintre propunerile facute de organizatiile judetene pentru ocuparea functiile de secretari si subsecretari de stat, precum si de sefi de deconcentrate.

Cea mai sexy soferita de TIR din tara, despre patrioti si diaspora. Ne sfasiem intre noi spre satisfactia celor care ne vor dezbinati

Diana Stoian, votata anul trecut ca fiind cea mai sexy soferita de TIR, are pe Trucker girls o postare cu titlul Romania sfasiata, in care vorbeste despre un subiect incitant - Diaspora.

Ministrul Educatiei este multumit de bugetul primit pentru 2021: Este mai mare cu mult. Cel mai mare din ultimii 30 de ani

Bugetul Ministerului Educatiei este, in valoare absoluta, cel mai mare din ultimii 30 de ani, dar ca procent din PIB este ceva mai mic decat cel de anul trecut, a declarat duminica ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, la emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Cel mai mare cartier de locuinte din Blaj intra in modernizare. Investitie de 6 milioane de lei

Cel mai mare cartier de locuinte din municipiul Blaj va intra de luni, 15 februarie, in reabilitare si modernizare.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2365 seconds )