Libnet.ro
UNICEF

10:46

Romania a inregistrat o scadere economica de 3,9%, anul trecut - date semnal

Hotnews Hotnews,
 Romania a inregistrat o scadere economica de 3,9%, anul trecut - date semnal

Romania a avut anul trecut o scadere economica de 3,9%, potrivit Institutului National de Statistica INS), care precizeaza ca sunt date semnal. in ultimul trimestru din 2020, scaderea PIB-ului real a fost de 1,5%, comparativ cu perioada similara din 2019. continuă pe Hotnews

BNR: Datoria externa a Romaniei a urcat anul trecut cu 15,66 miliarde de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut anul trecut cu 15,66 miliarde de euro, ajungand la peste 125 miliarde de euro, arata datele transmise luni de Banca Nationala. Datoria externa pe termen lung a fost de 91,27 miliarde de euro si reprezenta 72,8% din totalul datoriei externe in crestere cu 22,8 l% fata de 31 decembrie 2019) iar datoria externa pe termen scurtera de 34,17 miliarde de euro, fiind in scadere cu 3,6 % fata de decembrie 2019. Cresterea datoriei publice directe a provenit din emisiunile de obligatiuni pe piata externa ale Ministerului Finantelor Publice in valoare nominala de 8,8 mld. euro si respectiv de 3,3 mld dolari SUA, din imprumuturile nete in valoare de 3,5 mld. euro, precum si din variatia preturilor titlurilor de valoare de circa 1,9 mld euro, arata BNR.

ANALIZA BOOKINGHAM: Peste 23 de milioane de cautari de vacante au fost inregistrate in Romania anul trecut, in ciuda pandemiei

Peste 23 de milioane de cautari de vacante au fost inregistrate in Romania anul trecut, in ciuda pandemiei.

Cate cutremure au avut loc in 2020 in Romania si cat de puternice au fost? Harta seismelor produse anul trecut

Cate cutremure au avut loc in 2020 in Romania, unde si cat de puternice au fost? Potrivit datelor publicate de Institutul National pentru Fizica Pamantului INFP), anul trecut in tara noastra s-au produs mai putine seisme, insa a crescut numarul cutremurelor cu magnitudinea egala sau mai mare de 3.

PENTRU ANUL TRECUT Farmaceutica Remedia - profit de 37,8 milioane lei, cu mult peste cel din 2019

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia RMAH) a raportat pentru anul trecut un profit net preliminar de aproape 37,78 milioane de lei, cu mult peste cel de 2,44 milioane de lei din 2020, a informat azi compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

PENTRU ANUL TRECUT Crestere a profitului Biofarm cu 7%, fata de cel din 2019

Biofarm Bucuresti BIO) a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 54,54 milioane de lei, in crestere cu 7,2% fata de cel din 2019, in conditiile in care, veniturile din vanzari au urcat cu 7,6%, la 218,09 milioane de lei, reiese din raportul producatorului de medicamente remis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti BVB).

PENTRU ANUL TRECUT Oil Terminal - profit de 3,55 milioane lei, cu 47% peste cel din 2019

Venituri din prestari servicii de 190 milioane lei, in crestere cu 14% Oil Terminal OIL) a raportat un profit net preliminar de aproape 3,55 milioane de lei pentru anul trecut, cu 47,8% peste cel din 2019, in conditiile cresterii veniturilor din prestari servicii cu 14,4%, la 190,09 milioane lei, reiese din raportul operatorului terminalului petrolier de la Marea Neagra publicat la finele saptamanii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Cultele religioase ar putea primi cu 89% mai putini bani decat anul trecut. Iohannis s-a intalnit cu Patriarhul Daniel

Suma alocata pentru sustinerea cultelor religioase, in acest an, va fi de numai 28 milioane lei, cu aproape 89% mai putin decat executia preliminata pe anul trecut cand finantarea acordata de stat in acest scop a fost de 249 milioane de lei.

PIB a scazut cu doar 3,9% anul trecut. Citu spune ca este o performanta care spulbera estimarile apocaliptice

Produsul intern brut a scazut anul trecut cu 3,9%, date mai bune decat erau anticipate atat in prognoza oficiala, cat si in cea a bancilor, conform cifrelor prezentate marti de INS.

VLAD VOICULESCU: Bugetul pentru activitatile Ministerului Sanatatii este un pic mai mare fata de anul trecut

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, astazi, ca bugetul care ramane efectiv in acest an pentru activitatile ministerului de resort este un pic mai mare fata de anul trecut, dar nu este suficient.

Ministrul Educatiei spune ca anul trecut au fost alocate 32 de milioane de lei pentru toalete in scoli, dar s-au folosit mai putin de 19 milioane

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma ca in bugetul educatiei pentru anul trecut a fost prevazuta suma de 32 de milioane de lei pentru amenajarea de toalete in scoli, dar au fost folositi doar 18,8 milioane de lei. El spune ca doreste infiintarea unui Program multifond pentru educatie, in care beneficiarii finantarilor din domeniu sa aiba acces la toate cele opt surse de finantare pentru acest sistem, relateaza News. ro.

ştiri din Economie

actualitate, 10:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2142 seconds )