Libnet.ro
UNICEF

13:15

Comisia Europeana ancheteaza liberalizarea pietei de energie electrica, in urma plangerilor primite de la romani

Adevărul Adevărul,
Comisia Europeana ancheteaza liberalizarea pietei de energie electrica, in urma plangerilor primite de la romani

Comisia Europeana a primit numeroase plangeri din partea romanilor in legatura cu procesul de liberalizare a pietei din Romania, anuntand ca le analizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare. continuă pe Adevărul

Liberalizarea pietei energiei electrice. 5 lucruri importante pe care toti romanii trebuie sa le stie

Noul an a adus si liberalizarea completa a pietei de energie electrica, ceea ce inseamna ca oamenii nu mai platesc preturi stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE), ci pot sa isi aleaga singuri furnizorii. Problema este ca nu multi romani cunosc ce inseamna liberalizarea, ce au de facut in aceasta perioada .

Inflatia accelereaza la inceputul lui 2021, dupa liberalizarea pietei de furnizare a energiei

Andrei Radulescu, BT: Evolutia inflatiei la inceput de 2021 si perspectivele viitoare exprima o probabilitate ridicata ca BNR sa mentina dobanda-cheie la 1,25% pana la finalul anului * Preturile energiei electrice au crescut cu 18,38% in ianuarie, fata de decembrie 2020 Inflatia a accelerat puternic la inceputul anului, preturile de consum crescand in ianuarie cu un ritm lunar de 1,33%, potrivit datelor Institutului National de Statistica INS). Evolutia inflatiei a fost determinata, in principal, de liberalizarea pietei de furnizare a energiei electrice pentru consumatorii casnici, arata Andrei Radulescu, directorul de analiza macro de la Banca Transilvania. Acesta noteaza ca preturile la energie electrica s-au majorat cu 18,38% in ianuarie fata de decembrie 2020.

AFER: Nu doar pretul este important in alegerea furnizorului de energie electrica. Sunt si alte caracteristici

Asociatia Furnizorilor de Energie din Romania - AFEER informeaza consumatorii ca isi pot alege furnizorul de energie electrica si oferta care li se potriveste cel mai bine pe tot parcursul anului, fara a fi supusi unei limitari de timp.

Maia Sandu a semnat decretul privind initierea negocierilor pentru un acord de finantare intre Moldova si Comisia Europeana

Presedintele Maia Sandu anunta ca, in urma discutiilor din cadrul vizitei sale la Bruxelles, a semnat decretul pentru initierea negocierilor si aprobarea semnarii Acordului de finantare intre Republica Moldova si Comisia Europeana. Este vorba despre acordul cu privire la asistenta financiara din partea Uniunii Europene destinata pentru atenuarea efectelor pandemiei, transmite IPN.

inchiderea frontierelor, o problema europeana: Comisia Europeana impotriva restrictiilor anti-Covid

In ultimele saptamani, tot mai multe tari din Uniunea Europeana au decis inchiderea granitelor cu tarile vecine, fara exceptii. Comisia Europeana descurajeaza astfel de restrictii.

Comisia Europeana indeamna tarile UE sa evite inchiderea frontierelor si sa nu urmeze exemplele Germaniei si Belgiei

Comisia Europeana indeamna tarile UE sa evite inchiderea frontierelor si interdictiile generale de calatorie, precum cele decise recent de Germania si Belgia pentru a combate raspandirea noilor variante ale coronavirusului, informeaza Agerpres.

Compania Moderna reduce numarul dozelor de vaccin livrate UE in februarie, confirma Comisia Europeana

Comisia Europeana a confirmat marti ca societatea farmaceutica Moderna va livra Uniunii Europene in februarie mai putine doze de vaccin anti-Covid-19 fata de cantitatea prevazuta, dar se asteapta ca in martie ritmul livrarilor sa revina la normal, informeaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Comisia Europeana dezvaluie cantitatea de vaccin anti-COVID contractata cu producatorii farmaceutici

Comisia Europeana a anuntat numarul de doze de vaccin anti-COVID contractate cu sase companii producatoare.

Victor Negrescu: Guvernul a zis una la Bruxelles, si ne spune alta la Bucuresti. Raportul de tara elaborat de Comisia Europeana se anunta dezastruos

Vicepresedintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, acuza Guvernul de dublu limbaj. Guvernul a zis una la Bruxelles, si ne spune alta la Bucuresti, afirma Negrescu. Social-democratul sustine ca, din cauza acestui dublu limbaj, raportul de tara elaborat de Comisia Europeana se anunta a fi dezastruos.

Liberalizarea pietei energiei: Comisia Europeana cere autoritatilor romane masuri pentru informarea corecta a consumatorilor

Consumatorii de energie trebuie informati cat mai clar ca isi pot schimba furnizorii, in urma liberalizarii pietei, iar autoritatile trebuie sa ia masuri in acest sens, se arata intr-o scrisoare a Comisiei Europene transmisa, la sfarsituli lunii trecute, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) si Ministerului Energiei, potrivit surselor HotNews. ro. in scrisoare se precizeaza ca masurile trebuie sa vizeze furnizarea de informatii catre consumatori, in special despre dreptul lor de a alege alti furnizori, imbunatatirea comparatoarelor de preturi si limitarea barierelor in calea transferului de la un furnizor la altul. Aceasta scrisoare a fost trimisa in contextul in care slaba informare a consumatorilor despre liberalizare a creat haos.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2086 seconds )