Libnet.ro
UNICEF

05:15

Liberalizarea pietei energiei electrice. Cinci lucruri de care sa tii cont

Adevărul Adevărul,
Liberalizarea pietei energiei electrice. Cinci lucruri de care sa tii cont

De la 1 ianuarie 2021, pretul electricitatii este stabilit in mod concurential, in functie de cerere si oferta. Acum toti consumatorii casnici, indiferent de localitatea din care provin, au libertatea de a-si alege orice furnizor doresc si oferta care li se potriveste cel mai bine, la un pret competitiv. continuă pe Adevărul

Liberalizarea pietei energiei electrice. 5 lucruri importante pe care toti romanii trebuie sa le stie

Noul an a adus si liberalizarea completa a pietei de energie electrica, ceea ce inseamna ca oamenii nu mai platesc preturi stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE), ci pot sa isi aleaga singuri furnizorii. Problema este ca nu multi romani cunosc ce inseamna liberalizarea, ce au de facut in aceasta perioada .

Liberalizarea pietei energiei: Comisia Europeana cere autoritatilor romane masuri pentru informarea corecta a consumatorilor

Consumatorii de energie trebuie informati cat mai clar ca isi pot schimba furnizorii, in urma liberalizarii pietei, iar autoritatile trebuie sa ia masuri in acest sens, se arata intr-o scrisoare a Comisiei Europene transmisa, la sfarsituli lunii trecute, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) si Ministerului Energiei, potrivit surselor HotNews. ro. in scrisoare se precizeaza ca masurile trebuie sa vizeze furnizarea de informatii catre consumatori, in special despre dreptul lor de a alege alti furnizori, imbunatatirea comparatoarelor de preturi si limitarea barierelor in calea transferului de la un furnizor la altul. Aceasta scrisoare a fost trimisa in contextul in care slaba informare a consumatorilor despre liberalizare a creat haos.

Inflatia accelereaza la inceputul lui 2021, dupa liberalizarea pietei de furnizare a energiei

Andrei Radulescu, BT: Evolutia inflatiei la inceput de 2021 si perspectivele viitoare exprima o probabilitate ridicata ca BNR sa mentina dobanda-cheie la 1,25% pana la finalul anului * Preturile energiei electrice au crescut cu 18,38% in ianuarie, fata de decembrie 2020 Inflatia a accelerat puternic la inceputul anului, preturile de consum crescand in ianuarie cu un ritm lunar de 1,33%, potrivit datelor Institutului National de Statistica INS). Evolutia inflatiei a fost determinata, in principal, de liberalizarea pietei de furnizare a energiei electrice pentru consumatorii casnici, arata Andrei Radulescu, directorul de analiza macro de la Banca Transilvania. Acesta noteaza ca preturile la energie electrica s-au majorat cu 18,38% in ianuarie fata de decembrie 2020.

Comisia Europeana ancheteaza liberalizarea pietei de energie electrica, in urma plangerilor primite de la romani

Comisia Europeana a primit numeroase plangeri din partea romanilor in legatura cu procesul de liberalizare a pietei din Romania, anuntand ca le analizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare.

Comisia Europeana solicita ca romanii sa fie cat mai clar informati ca isi pot schimba furnizorii, in urma liberalizarii pietei energiei

Comisiei Europeana transmite Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) si Ministerului Energiei ca romanii trebuie trebuie informati cat mai clar ca isi pot schimba furnizorii, in ur.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2246 seconds )