Libnet.ro
UNICEF

15:01

Jianu: cresterea salariului minim in mod diferentiat incalca principiul la munca egala plata egala

Adevărul Adevărul,
Jianu: cresterea salariului minim in mod diferentiat incalca principiul la munca egala plata egala

Marirea salariului minim pe economie in mod diferentiat nu este posibila pentru ca incalca principiul statutar din Codul muncii care spune ca la munca egala plata egala, a spus, luni, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR), Florin Jianu. continuă pe Adevărul

Patronii IMM: Cresterea salariului minim ar putea duce la nchiderea unor afaceri deschise prin StartUp Nation

Incepand cu 1 decembrie 2018, firmele din Romania ar putea fi obligate sa acorde angajatilor cel putin salariul minim pe economie in mod diferentiat - la un nivel superior angajatilor cu studii superioare si celor care au o anumita vechime in munca. Patronii de IMM-uri sunt de parere ca aceasta schimbare i-ar afecta pe participantii la programul StartUp Nation, iar unele startup-uri romanesti ar putea disparea de pe piata. Mai exact, antreprenorii sustin ca 90% din joburile create prin StartUp Nation au salariul minim, iar cresterea salariului minim ar putea afecta direct aceste startup-uri.

Peste jumatate din patronii IMM ar putea face concedieri dupa cresterea salariului minim

Peste jumatate dintre firmele care au participat la un sondaj realizat de Consiliul IMM-urilor spun ca ar putea face concedieri dupa cresterea salariului minim pe economie incepand cu 1 decembrie 2018, de la 1. 900 lei la 2. 080 lei, respectiv la 2. 350 lei.

CNIPMMR: Majorarea diferentiata a salariului minim incalca Codul Muncii. Peste 80% din firme resping propunerea!

Patru din cinci firme din Romania nu isi permit majorarea salariului minim la nivelul propus de Guvern, respectiv 2. 080 de lei. Mai putin de jumatate dintre societatile participante la un sondaj derulat de CNIPMMR spun ca ar putea creste salariul minim.

Jumatate din patroni ar putea face concedieri, ca urmare a majorarii salariului minim

Testul IMM, efectuat de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR), arata ca 52,20% din managerii firmelor mici si mijlolcii iau in calcul concedierile, din cauza majorarii salariului minim pe economie incepand cu 1 ianuarie.

Ministrul Finantelor anunta ca majorarea salariului minim se amana din cauza lipsei avizelor

Majorarea salariului minim se amana, pentru ca Executivul mai are nevoie de o serie de avize pentru ca Hotararea de Guvern sa poata fi aprobata, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de Digi24 .

ştiri din Economie

actualitate, 15:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1974 seconds )