Libnet.ro
UNICEF

01:05

Rectificarea umfla deficitul bugetar

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Rectificarea umfla deficitul bugetar

Majorarea pensiilor si alocatiilor, pietrele de moara ale modificarii bugetului public Proiectul de rectificare bugetara publicat la finalul saptamanii trecute a iscat o serie de pareri pro si contra, mai ales prin prisma majorarii cheltuielilor publice cu 18,2 miliarde lei, din cauza cresterii punctului de pensie cu 14% si a majorarii alocatiilor. Legat de marirea valorii punctului de pensie, premierul Ludovic Orban a sustinut, in cadrul sedintei de guvern de vineri, cand a fost adoptata rectificarea bugetara, ca procentul de 14% nu putea fi aplicat doar pensiilor mici, deoarece ar fi aparut inechitati si s-ar fi incalcat principiul contributivitatii, ceea ce ar fi constituit un motiv de atacare a ordonantei de urgenta la Curtea Constitutionala. continuă pe Ziarul Bursa

Ludovic Orban: Deficitul bugetar va ajunge la 8,5 - 8,6%, dar va fi dintre cele mai mici la nivel european (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, ca deficitul bugetar se va duce spre 8,5 - 8,6% dupa rectificarea bugetara, ce va fi aprobata de Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, in cursul acestei zile. Orban a.

Ionut Dumitru: Deficitul bugetar va fi mai mare decat cel asumat de Guvern, de 8,6% din PIB

Deficitul bugetar va fi mai mare decat tinta pe care si-a asumat-o Guvernul, de 8,6% din PIB, a declarat, vineri, pentru Agerpres, economistul sef al Raiffeisen Bank si fost presedinte al Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, mentionand ca va reevalua estimarea la 9,5%.

Orban: Evident ca vom creste deficitul bugetar, dar nu atat de mult ca alte state. GRAFICE evolutia deficitelor in UE

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, ca deficitul bugetar va creste si probabil va fi in jur de 8,5-8,6. Conform datelor Comisiei Europene, procentul este putin mai mare decat media in UE, dar mult mai mic decat in Franta si Italia.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2048 seconds )