Libnet.ro
UNICEF

01:05

Eurostat: Romania a avut un deficit de 3% din PIB, in 2018, al doilea cel mai mare din UE

Adevărul Adevărul,
Eurostat: Romania a avut un deficit de 3% din PIB, in 2018, al doilea cel mai mare din UE

Romania a avut anul trecut un deficit bugetar de 3% din produsul intern brut, fiind al doilea cel mai mare deficit dupa Cipru, din Uniunea Europeana. continuă pe Adevărul

EUROSTAT: Romania a avut un deficit de 3% din PIB, in 2018

Un singur stat membru al Uniunii Europene - Cipru - a avut anul trecut un deficit guvernamental calculat pe baza metodologiei ESA 2010, sistemul conturilor europene - n. r. ) mai mare de 3% din PIB, in timp ce Romania a avut un deficit bugetar de 3% din PIB, potrivit unei estimari preliminare publicate marti de Oficiul European de Statistica Eurostat).

Deficitul bugetar a fost de 3% din PIB, anul trecut, pe metodologia europeana

Doar doua state membre ale Uniunii Europene au avut deficite bugetare mai mari sau egale cu 3% din PIB, respectiv Romania 3%) si Cipru 4,8%), reiese din datele publicate marti de Eurostat. Luand in calcul datele institutiei deficit de 28,497 miliarde lei si PIB nominal de 944,22 miliarde lei), de fapt ar fi 3,01% din PIB deficitul bugetar pentru Romania.

Romania a inregistrat al doilea cel mai mare deficit bugetar din UE in 2018

Un singur stat membru al Uniunii Europene - Cipru - a avut anul trecut un deficit guvernamental calculat pe baza metodologiei ESA 2010, sistemul conturilor europene - n. r. ) mai mare de 3% din PIB, in timp ce Romania a avut un deficit bugetar de 3% din.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2391 seconds )