Libnet.ro
UNICEF

16:31

Inflatia a atins deja un maxim n luna mai si va ncepe sa scada din iulie, ajungnd la 3,7% la sfrsitul anului /Presiunile inflationiste nu sunt foarte puternice (raport)

Hotnews Hotnews,
 Inflatia a atins deja un maxim n luna mai si va ncepe sa scada din iulie, ajungnd la 3,7% la sfrsitul anului /Presiunile inflationiste nu sunt foarte puternice (raport)

Rata inflatiei a fost de 5,4% in iunie, neschimbata fata de luna mai. Estimarile noastre au fost de 5,4% an/an), in timp ce consensul Reuters a fost de 5,5%. Pretul alimentelor a scazut in luna iunie cu 0,2% m/m), datorita fructelor si legumelor proaspete mai ieftine, intr-un model sezonier observat si in anii precedenti la inceputul verii. Pretul produselor nealimentare a crescut cu 0,1% m/m) datorita carburantilor mai scumpi, in timp ce serviciile au inregistrat o crestere a preturilor de 0,2% m/m), pe masura ce deprecierea leului s-a tradus in preturi mai mari pentru serviciile de telefonie. Inflatia de baza CORE2 ajustat,cea urmarita indeaproape de catre BNR in luarea deciziilor sale de politica monetara, a scazut pentru a doua luna consecutiv si a atins nivelul de 2,9% in iunie, semnaland ca presiunile inflationiste de baza nu sunt foarte puternice in economie, se arata intr-un raport BCR publicat miercuri. continuă pe Hotnews

Salariul mediu net din luna mai: 2704 lei, cu 9 lei mai putin dect n aprilie

Salariile medii nete din luna mai au fost de 2704 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 9 lei, au transmis luni reprezentantii Institutului National de Statistica. Cele mai mari salarii au ramas cele din zona ITC 6437 lei net), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante 1554 lei net).

Salariul mediu net din luna mai: 2.704 lei, cu 9 lei mai putin dect n aprilie

Salariile medii nete din luna mai au fost de 2. 704 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 9 lei, au transmis luni reprezentantii Institutului National de Statistica. Cele mai mari salarii au ramas cele din zona ITC 6. 437 lei net), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante 1. 554 lei net).

ştiri din Economie

actualitate, 16:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2086 seconds )