Libnet.ro
UNICEF

01:05

Cinci argumente pentru introducerea unui venit minim garantat in Romania pe perioada crizei

Adevărul Adevărul,
Cinci argumente pentru introducerea unui venit minim garantat in Romania pe perioada crizei

Acordarea unui venit minim garantat de 1500 de lei pe luna pentru persoanele afectate de criza provocata de pandemie ar acoperi cheltuielile de stricta necesitate in aceasta perioada, in care multi oameni au ramas fara locuri de munca si nu-si mai pot asigura traiul zilnic. in acest mod se pot reduce considerabil efectele sociale negative determinate de criza, precum cresterea saraciei extreme si a ratei criminalitatii. continuă pe Adevărul

Venit minim garantat, impozit de solidaritate si amanarea cresterii pensiilor, printre masurile propuse de sociologi pentru protectie sociala in criza

Mai multi sociologi propun, intr-o analiza, masuri pentru iesire din criza precum acordarea unui venit minim garantat de 1. 000 de lei, un impozit de solidaritate, abrogarea sau prorogarea Legii pensiilor adoptate in 2019 sau cresterea de salarii doar pentru a compensa rata inflatiei.

ANPIS: Suma platita in martie pentru ajutorul social a depasit 44 de milioane de lei

Suma totala platita in martie 2020 de statul roman pentru ajutorul social venit minim garantat) s-a ridicat la aproape 44,79 milioane de lei, valoarea medie platita fiind de 263,82 lei, conform datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala ANPIS).

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 , tratati in Spitalul Judetean Suceava. Echipamentele vor ajunge in Romania sambata, cu aceeasi aeronava cu care revine in tara echipa medicala din Romania care a lucrat doua saptamani la Milano.

Ce se mai intampla cu licitatia Politiei Romane pentru crearea unui sistem IT de recunoastere faciala: 5 oferte sunt inca analizate, iar o licitatie conexa a fost anulata

Politia Romana nu a stabilit inca un castigator al licitatiei demarate la sfarsitul lunii august 2019 pentru dezvoltarea unui sistem IT de recunoastere faciala, tehnologie in curs de maturizare care ridica temeri cu privire la modul abuziv in care ar putea fi folosita. Politia a primit 5 oferte de la mai multe firme care ar vrea sa dezvolte acest sistem, termenul de deliberare a fost 25 martie 2020, dar castigatorul licitatiei nu a fost anuntat inca. in plus, o licitatie conexa, pentru achizitia unei solutii informatice care sa prelucreze imaginile din cadrul acestui proiect, tocmai a fost anulata pe motiv ca s-au primit numai oferte inacceptabile sau neconforme. Vezi in articol ce firme ar vrea sa dezvolte sistemul IT de recunoastere faciala al Politiei.

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 din Romania

Papa Francisc insoteste cu rugaciunea si caritatea bolnavii de Covid-19 din Romania, anunta Vatican News. in mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastica, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infectie cu noul coronavirus din Romania.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2215 seconds )