Libnet.ro
UNICEF

11:00

IN LUNA MAI BNR a cumparat titluri de stat de pe piata secundara in valoare de 1,6 miliarde de lei

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IN LUNA MAI BNR a cumparat titluri de stat de pe piata secundara in valoare de 1,6 miliarde de lei

Isarescu: Masura a fost intreprinsa in scopul asigurarii lichiditatii sistemului financiar la nivelul adecvat si nu reprezinta o masura de relaxare cantitativa * Analistii estimeaza ca BNR va fi nevoita sa cumpere titluri de stat in echivalent a cel putin 1,5% din PIB in acest an, adica 16,2 miliarde de lei Volumul achizitiilor Bancii Nationale a Romaniei BNR) de instrumente de datorie publica pe piata secundara s-a situat la 1,61 miliarde de lei in luna mai, conform statisticilor publicate de BNR. La achizitiile din mai se adauga cele din aprilie, care ridica stocul de titluri de stat in lei cumparate de BNR din piata secundara la 3,5 miliarde de lei. continuă pe Ziarul Bursa

LUNA MAI FIANCIARA Mai, relaxat

Desi libertatea nu a fost deplina, totusi luna trecuta a stat sub semnul relaxarii masurilor de protectie impotriva noului Coronavirus. Framantarile politice s-au intensificat, in mai, odata cu pregatirile pentru trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta. in acelasi timp, au continuat masurile economice adoptate de autoritati in contextul pandemiei de Covid 19.

LUNA MAI FIANCIARA Cresteri puternice la BVB, intr-un climat plin de optimism in pietele internationale

Apreciere de 9,06% pentru BET si de 10,84% in cazul BET-NG * Rulaj mediu zilnic de 38,93 milioane de lei, cu 16,6% sub cel din aprilie Tendinta de recuperare a caderii pietei din perioada februarie - martie, cauzata de valul de vanzari in panica dat de perspectivele economiei ca urmare a pandemiei de Covid- 19, a continuat si in mai, indicii Bursei de Valori Bucuresti BVB) marcand cresteri puternice in luna recent incheiata.

LUNA MAI FIANCIARA Mai in cifre

4 mai - Presedintele Klaus Iohannis anunta ca starea de urgenta nu va fi prelungita, respectiv ca din 15 mai vom intra in stare de alerta, iar restrictiile impuse in contextul pandemiei de Covid-19 vor fi ridicate gradual.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2304 seconds )