Libnet.ro
UNICEF

07:45

Comisia Europeana aloca Romaniei aproape 200 milioane de euro pentru renovarea caii ferate Coslariu - Simeria

Adevărul Adevărul,
Comisia Europeana aloca Romaniei aproape 200 milioane de euro pentru renovarea caii ferate Coslariu - Simeria

Circa 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in renovarea liniei de cale ferata dintre localitatile Coslariu si Simeria, in zona centrala a Romaniei. Lucrarile vor permite garniturilor de tren sa circule cu viteze intre 120 si 160 km/h, acest lucru reducand durata deplasarii intre cele doua localitati cu aproximativ 45 de minute. continuă pe Adevărul

Comisia Europeana aproba investitii de 200 milioane de euro in conexiuni feroviare rapide in Romania

Comisia Europeana anunta ca 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in renovarea liniei de cale ferata dintre localitatile Coslariu si Simeria, in zona centrala a tarii noastre.

Fondul de inovatii din Franta va genera 200 milioane euro anual pentru investitii

Guvernul de la Paris se asteapta ca fondul de inovatii pe care il infiinteaza sa genereze anual 200 de milioane de euro 239 de milioane de dolari) pentru finantarea investitiilor, a afirmat ministrul francez de Finante, Bruno Le Maire, transmite Reuters, conform Agerpres.

Noi prevederi privind contractele firme-lucratori, pregatite de Comisia Europeana: platforme IT, livrari, la cerere

Obligatiile firmelor de a-si informa lucratorii in scris cu privire la conditiile de munca, precum si alte prevederi vor fi extinse la noile forme de lucru, precum munca prin intermediul platformelor IT, livararile sau lucrul la cerere, potrivit unui pachet legislativ aflat in pregatire la Comisia Europeana, care ar urma sa se aplice in toata Uniunea Europeana, inclusiv Romania, daca va fi adoptat.

Comisia Europeana cauta sustinatori in cazul Poloniei

Comisia Europeana vrea sa afle luni sprijinul de care dispune in cadrul UE in disputa sa cu Guvernul polonez, care refuza sa modifice controversatele reforme judiciare adoptate recent in pofida amenintarilor cu sanctiuni fara precedent, relateaza AFP.

CNAIR a atribuit un contract de 2,8 milioane euro pentru finalizarea unui pasaj de pe centura orasului Arad

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR) a atribuit un contract de 12,78 milioane lei 2,8 milioane euro), cu TVA, companiei Tehnodomus din Arad pentru finalizarea unui pasaj de pe centura orasului Arad, potrivit unui anunt publicat astazi pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP).

Ce firme se lupta pe contractul de peste 21,2 milioane de euro pentru dezvoltarea si mentenanta sistemului IT al APIA: Siveco, Telekom si ST in asociere cu firme din grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghita

Firma ST Romania, in asociere cu Teamnet World Professional, avand ca tert sustinator pe Ymens Teamnet, firme din grupul Teamnet fondat de urmaritul penal Sebastian Ghita, au depus oferta pentru contractul estimat la peste 21,2 milioane euro care vizeaza dezvoltarea si mentenanta pentru urmatorii 3 ani a sistemului IT al APIA care gestioneaza cererile de subventii ale fermierilor. O alta oferta a fost depusa de Siveco Romania, iar cea de-a treia oferta a fost depusa de Telekom Romania Communications fostul Romtelecom), avand subcontractori pe Best Internet Security si Trendcadis Corp si tert sustinator pe Soft Business Union. APIA a cheltuit peste 55,5 milioane euro in ultimii 11 ani pe dezvoltarea si mentenanta sistemului IT care gestioneaza cererile de subventii ale fermierilor, principalele firme beneficiare fiind Siveco Romania si Teamnet International. Siveco si Intrarom au fost amendate recent cu peste 8 milioane de lei aproximativ 1,75 milioane euro) de catre Consiliul Concurentei, pentru trucarea unei proceduri de achizitie publica de Agentia de Plati si Interventie pentru A. A) in anul 2008, pentru atribuirea acordului - cadru pentru servicii de extindere si dezvoltare a sistemului informatic.

Pana la finalul lunii iulie s-au vandut sejururi cu vouchere de vacanta de 10,3 milioane euro, sub asteptari

Valoarea sejururilor vandute pe baza voucherelor de vacanta se situeaza sub asteptari, pana la finalul lunii iulie fiind de 10,3 milioane de euro, intrucat acestea se acorda in prezent numai in sistemul privat, potrivit unui comunicat de presa al patronatului Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania ANAT) trimis Redactiei.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2214 seconds )