Libnet.ro
UNICEF

18:30

CCR: Modificarea Ordonantei 114, neconstitutionala. Bugetarii vor putea cumula pensia cu salariul de la stat

Adevărul Adevărul,
CCR: Modificarea Ordonantei 114, neconstitutionala. Bugetarii vor putea cumula pensia cu salariul de la stat

Modificarea Ordonantei 114 prin angajarea raspunderii este neconstitutionala, a decis miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei CCR). continuă pe Adevărul

CCR: Asumarea raspunderii guvernului pe modificarea OUG 114 e neconstitutionala

Asumarea raspunderii guvernului pe modificarea OUG 114 e neconstitutionala, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala.

CCR pune bete-n roate repararii Ordonantei 114

Modificarea controversatei Ordonante 114 prin angajarea raspunderii este neconstitutionala, a decis miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei CCR), care a admis o sesizare formulata de PSD. Specialistii sustin ca decizia CCR ar putea afecta si Ordonanta prin care Guvernul Orban a scurtat intrarea in vigoare a masurilor. Momentan, un prim efect este ca bugetarii vor putea sa cumuleze pensia cu salariul incasat de la stat.

Zegrean: Daca decizia de neconstitutionalitate privind asumarea raspunderii guvernului pe modificarea OUG 114 vizeaza si articole din lege, si nu numai forma, atunci e neconstitutionala si ordonanta 1. Trebuie asteptata motivarea CCR

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean spune ca trebuie asteptata motivarea deciziei CCR potrivit careia este neconstitutionala asumarea raspunderii guvernului pe modificarea OUG 114 pentru ca daca neconstitutionalitatea nu este doar pentru forma, ci si pentru unele articole va fi o problema cu Ordonanta 1, care a preluat majoritatea prevederilor din proiectul de lege asumat in Parlament pentru modificarea OUG 114. Au procedat total haotic. Nu se poate sa faci doua legi cu acelasi continut cand stii ca una dintre ele este atacata la CCR, a declarat Zegrean pentru HotNews. ro.

UPDATE Din acest an vor putea fi cumparate si motociclete prin programul Rabla Modificarile anuntate de ministrul Mediului

Romanii isi vor putea achizitiona si motociclete prin programul Rabla Clasic, iar voucherul de casare va fi in valoare de 3. 500 lei, in schimbul casarii unui autovehicul uzat, a anuntat marti ministrul demis al Mediului, Costel Alexe. O alta modificare anuntata este ca aceia care vor achizitiona un autovehicul electric nu vor putea vinde masina pentru o perioada de cel putin un an.

CCR discuta miercuri sesizarile privind angajarea raspunderii pe bugetul de stat si pe modificarea OUG 114

Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, sesizarea de neconstitutionalitate formulata de PSD privind angajarea raspunderii de catre Guvern pe proiectul de lege care modifica ordonanta de urgenta nr. 1142018, dupa ce pe 29 ianuarie a amanat pronuntarea pe aceasta speta. CCR are programata, tot astazi, discutarea presupusului conflict de natura constitutionala privind adoptarea bugetului prin angajarea raspunderii.

Victor Ponta, despre decizia CCR privind OUG 114: Daca as fi consultant la orice firma mare din Romania nu as sti ce sa le spun, ce e in vigoare, ce se va intampla (VIDEO)

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a comentat, miercuri, intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii Dosar de politician, decizia prin care judecatorii de la CCR au declarat drept neconstitutionale.

Bugetarii ar putea sa nu mai primeasca vouchere de vacanta. Cum explica Orban

Bugetarii ar putea sa-si ia adio de la voucherele de vacanta, a spus, astazi, premierul desemnat Ludovic Orban, dupa ce Parlamentul a respins ordonanta cu pricina.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,208 seconds )