Libnet.ro
UNICEF

12:45

BNR a redus dobanda cheie la 1,75% pe an, de la 2% pe an

Antena3 Antena3,
BNR a redus dobanda cheie la 1,75% pe an, de la 2% pe an

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei intrunit in sedinta de vineri a hotarat reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75 la suta pe an de la 2,0 la suta pe an incepand cu data de 2 iunie. continuă pe Antena3

Banca Nationala a Romaniei a redus dobanda cheie la 1,75% pe an: Economia globala, puternic afectata de impactul major al pandemiei de coronavirus

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, in sedinta de vineri, reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an, de la 2% pe an, incepand cu data de 2 iunie.

BNR a redus vineri dobanda-cheie cu un ochi la decizia Standard Poor`s de saptamana viitoare. Cum citim decizia BNR?

Dupa decizia de reducere a dobanzii-cheie luate vineri de Consiliul de Administratie al Bancii Nationale, am stat de vorba cu o serie de economisti pentru a afla daca masura i-a surprins si mai ales, cum o interpreteaza. Ne asteptam la o astfel de decizie, ne-a spus la cateva minute dupa anuntul BNR economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, care a condus ani de zile si Consiliul Fiscal. Nu a fost nicio surpriza, ba chiar estimam sa vedem pana in iunie o taiere de 0,5pp, mai spune el. in opinia sa, momentul acestei reduceri a fost bine ales. Vine chiar inainte de decizia SP de saptamana viitoare. Noi nu avem in scenariul de baza un downgrade, dar riscul e destul de mare, explica Ionut Dumitru.

Bani mai ieftini: de ce a redus BNR dobanda cheie si ce inseamna pe termen lung

BNR s-a adaptat vremurilor si directiei impuse de marile banci centrale ale lumii. A decis sa reduca dobanda cheie incepand cu data de 2 iunie, potrivit unei decizii luate de Consiliul de.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2032 seconds )