Libnet.ro
UNICEF

17:00

Deficitul bugetar a urcat la 2,13% din PIB, la 8 luni

Hotnews Hotnews,
 Deficitul bugetar a urcat la 2,13% din PIB, la 8 luni

Executia bugetului general consolidat s-a incheiat pe primele opt luni ale anului 2019 cu un deficit de 21,9 miliarde de lei, mai mare cu 7,3 miliarde lei comparativ cu perioada similara din 2018. Ca procent din PIB, deficitul a fost de 2,13% din PIB, cu 0,59 puncte procentuale peste ianuarie - august 2018. continuă pe Hotnews

Deficit bugetar record, dupa opt luni: A ajuns brusc la 2,13% din PIB

Deficitul bugetar in primele opt luni ale anului a fost de 2,13% din PIB, cu 0,59 puncte procentuale peste aceeasi perioada a anului trecut, arata datele pe august publicate de Ministerul Finantelor. in iulie,.

P Klaus Iohannis: Industria ITC a ajuns la 6% din PIB intr-un timp record Sprijinirea sectorului IT ar trebui sa fie pe agenda oricarui Guvern

Prezent in cadrul evenimentului GoTech World presedintele Klaus Iohannis a punctat ca Romania are nevoie de stabilitatea si predictibilitatea legislatiei, fapt care a lipsit in timpul guvernarii PSD. Seful statului a punctat ca industria ITC a ajuns la 6% din PIB intr-un timp record si a afirmat ca sprijinirea sectorului IT ar trebui sa fie pe agenda oricarui Guvern.

MINISTERULUI FINANTELOR: Deficitul bugetar a crescut cu 50% in primele opt luni

Bugetul general consolidat, care include atat bugetul de stat, cat si bugetele de pensii si de somaj, a incheiat primele opt luni cu un deficit de 21,9 miliarde lei 4,61 miliarde euro), 2,1% din Produsul Intern Brut PIB), cu 50% mai mare fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care cheltuielile de personal au crescut cu 20,9%, arata datele publicate, joi, pe site-ul Ministerului Finantelor.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2129 seconds )