Libnet.ro
UNICEF

01:05

Daniel Daianu: Romnia n Ordinea Europeana: 1918-2018

Hotnews Hotnews,
 Daniel Daianu: Romnia n Ordinea Europeana: 1918-2018

Secolul XX este marcat de confruntarea intre democratie si regimuri totalitare; este marcat de doua razboaie cumplite, ce s-au purtat nu numai in Europa, scrie Daniel Daianu pe blogul Bancii Nationale. in ambele confruntari, SUA au fost factor decisiv in inclinarea balantei de partea pacii si democratiei. Principiile declaratiei wilsoniene a Presedintelui SUA, Woodrow Wilson) au calauzit un mers al faptelor catre neatarnare pentru numeroase popoare, intre care si romanii care traiau in imperiul austro-ungar, in Transilvania. Unirea Transilvaniei cu Romania face parte din procesul de realizare a unitatii nationale. continuă pe Hotnews

Romania in Ordinea Europeana: 1918-2018

Cateva reflectii. Secolul XX este marcat de confruntarea intre democratie si regimuri totalitare; este marcat de doua razboaie cumplite, ce s-au purtat nu numai in Europa. in ambele confruntari, SUA au fost factor decisiv in inclinarea balantei de partea pacii si democratiei.

Romania in Ordinea Europeana: 1918-2018

Secolul XX este marcat de confruntarea intre democratie si regimuri totalitare; este marcat de doua razboaie cumplite, ce s-au purtat nu numai in Europa. in ambele confruntari, SUA au fost factor decisiv in inclinarea balantei de partea pacii si democratiei. Principiile declaratiei wilsoniene a Presedintelui SUA, Woodrow Wilson) au calauzit un mers al faptelor catre neatarnare pentru numeroase popoare, intre care si romanii care traiau in imperiul austro-ungar, in Transilvania. Unirea Transilvaniei cu Romania face parte din procesul de realizare a unitatii nationale.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2269 seconds )