Libnet.ro
UNICEF

17:00

ASF: ASTRA Asigurari este in incapacitate de plata. Societatea ramane fara autorizatie de functionare (VIDEO)

B1 B1,
ASF: ASTRA Asigurari este in incapacitate de plata. Societatea ramane fara autorizatie de functionare (VIDEO)

Presedintele Autoritatii de Supravegherii Financiara ASF), Misu Negritoiu, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca societatea de asigurari ASTA intra in faliment. S-a intrunit Consiliul. continuă pe B1

ASF: Astra Asigurari intra in faliment

Misu Negritoi, presedintele ASF, a anuntat ca Astra Asigurari va intra in faliment, dupa ce compania nu a reusit sa atraga 425 milioane lei la capital, potrivit Mediafax.

OFICIAL ASF retrage autorizatia de functionare si solicita intrarea in procedura de faliment pentru Astra Asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis miercuri, 26 august, retragerea autorizatiei de functionare pentru Astra Asigurari si va solicita intrarea in procedura de faliment a acestui asigurator, a anuntat miercuri Misu Negritoiu, presedintele ASF. Decizia ASF a fost luata in baza raportului facut de Administratorul Special, KPMG Advisory, care a stabilit incapacitatea vadita de plata a datoriilor exigibile cu disponibilitatile banesti ale Astra, scaderea valorii marjei de solvabilitate sub jumatate din limita minima legala si imposibilitatea restabilirii situatiei financiare a societatii. La 30 iunie 2015, Astra avea un coeficient de lichiditate de 0,03 si un necesar de capital de 968 de milioane lei. Datoriile pe termen scurt ale Astra sunt de peste 200 milioane lei, a mai spus presedintele ASF. Misu Negritoiu: Astra Asigurari are 1,8 milioane de asigurati si 2,5 milioane de polite. Din calculele noastre, Astra ar avea de platit pentru aceste polite circa 700 milioane lei, iar Fondul de Garantare are disponibilitati de aproape 1 miliard de lei. Pentru ca ASF i-a retras autorizatia de functionare, Astra nu mai are voie sa vanda asigurari, dar gestioneaza in continuare dosarele de dauna. Asiguratii trebuie practic sa se adreseze catre Astra Asigurari pentru a-si primi despagubirile solicitate. Fondul de Garantare poate incepe sa faca plati abia dupa ce falimentul Astra va fi decis definitiv in instanta, lucru care ar putea dura cateva luni. Vezi in articol decizia integrala a ASF privind Astra Asigurari si cum explica ASF esecul atragerii unui investitor strategic pentru asiguratorul controlat de Dan Adamescu.

ASF va anunta, miercuri, de la ora 15:00, ce decizie a luat in privinta Astra Asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara va organiza miercuri, de la ora 15:00, o conferinta de presa avand ca subiect situatia Astra Asigurari, potrivit unui anunt al autoritatii. Astra Asigurari, aflata in administrare speciala de un an si jumatate, avea nevoie de 425 milioane de lei pentru redresarea financiara, dar majorarea de capital demarata in acest sens a esuat in 19 august. Ulterior, actionarii majoritari ai Astra Asigurari, societate controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, au propus catre ASF sa aduca, in doua etape, cei 425 milioane lei pana la 30 septembrie 2016, insa in urmatoarele conditii: sa fie revocata administrarea speciala, sa fie permisa preluarea AXA Life de catre Astra si sa fie revocata decizia luata in luna mai de ASF care a limitat activitatea de subscriere a asiguratorului. HotNews. ro va va tine la curent cu decizia care va fi anuntata in cadrul conferintei ASF.

Misu Negritoiu, despre esecul atragerii unui investitor strategic la Astra Asigurari: Actionarii au fost extrem de lacomi/Presedintele ASF desfiinteaza si planul de redresare propus recent de actionari: Astra are nevoie de 1 miliard de lei pana la sfarsi

Misu Negritoiu, presedintele ASF, a laudat miercuri activitatea KPMG, administratorul special de la Astra Asigurari, de identificare de investitori potentiali pentru salvarea asiguratorului controlat de Dan Adamescu. Au contactat peste 30 de investitori strategici si institutionali. Am avut cel putin 5 investitori in ultima faza. Nu ma retin a mentiona ca in ultima faza au fost discutii cu ERGO, PZU si cu Fosun Group n. a din China) care are investitii in asigurari in Portugalia de 4 miliarde de euro. Am discutat si am ajuns la un acord cu actionarii sa vanda la pachet. In proces insa au fost extrem de lacomi, drept pentru care intentiile de majorare a capitalului social, de infuzie de capital si preluarea societatii de catre un investitor strategic au esuat, a spus Misu Negritoiu. Vezi in articol si parerea presedintelui ASF despre recentul plan de redresare propus de actionarii Astra Asigurari.

ASTRA Asigurari intra in faliment. Consiliul ASF a decis ca firma nu se mai poate redresa

Astra Asigurari, companie aflata in administrare speciala, intra in faliment, informeaza B1 TV. Decizia apartine consiliului Autoritatea de Supraveghere Financiara in urma unei sedinte. Concluzia este ca.

Actionarii Astra Asigurari propun sa aduca 425 milioane de lei la capitalul social al societatii pana in 30 septembrie 2016: Care sunt conditiile cerute de la ASF

Actionarii majoritari ai Astra Asigurari, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, propun catre ASF un nou plan de redresare financiara, care va consta intr-un aport de 150 milioane de lei la capitalul social al societatii pana la 31 decembrie 2015 si a inca 275 milioane de lei pana la 30 septembrie 2016, concomitent cu indeplinirea unor conditii. Actionarii Astra solicita revocarea administrarii speciale, incetarea mandatului KPMG ca administrator special, preluarea AXA Life de catre Astra si revocarea deciziei luate in luna mai de catre ASF care a limitat activitatea de subscriere a asiguratorului.

ASF decide ce se va intampla cu Astra Asigurari

Autoritatea pentru Supraveghere Financiara ASF) decide astazi ce se va intampla cu Astra Asigurari, dupa ce saptamana trecuta a expirat termenul pana la care capitalul social al asiguratorului ar fi trebuit majorat cu 425 de milioane de lei, pentru a-si putea continua activitatea.

Ponta, reactie in cazul falimentului Astra Asigurari: Trebuie gasiti vinovatii dupa aceasta frauda uriasa. Niciun asigurat nu este in pericol

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa decizia ASF de declarare a falimentului Astra Asigurari, ca trebuie gasiti vinovatii dupa aceasta frauda imensa. Totodata, seful Executivului ii.

Actionarul majoritar al Astra Asigurari anunta ca vrea sa finanteze compania cu aproape 100 de milioane de euro. isi va permite ASF sa ignore aceasta propunere si sa bage firma in faliment?

La capatul a cateva saptamani de zvonuri si speculatii privind viitorul companiei Astra Asigurari, alimentate inclusiv de afirmatiile presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF), Misu Negritoiu, care a invocat de mai multe ori posibilitatea ca firma sa intre in faliment, actionarul majoritar al asiguratorului, omul de afaceri Dan Adamescu, a anuntat ca va finanta redresarea companiei.

Ce este Fondul de Garantare a Asiguratilor si cum va acoperi politele clientilor de la Astra Asigurari

Fondul de Garantare a Asiguratilor, institutia care va acoperi politele clientilor de la Astra Asigurari dupa ce Autoritatea pentru Supraveghere Financiara ASF) a decis intrarea acesteia in faliment, are in conturi 909 milioane de lei, bani constituiti in conturi curente, depozite bancare si titluri de stat, potrivit raportului pe 2014 al institutiei.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2532 seconds )