Libnet.ro
UNICEF

09:30

Iohannis cere reexaminarea legii supravegherii macroprudentiale a sistemului financiar

Adevărul Adevărul,
Iohannis cere reexaminarea legii supravegherii macroprudentiale a sistemului financiar

Presedintele Klaus Iohannis a cerut vineri Parlamentului reexaminarea legii privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national, deoarece considera ca mai multe prevederi ale actului normativ sunt lipsite de previzibilitate si de claritate. continuă pe Adevărul

Iohannis cere reexaminarea Legii privind infiintarea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala

Presedintele Klaus Iohannis solicita Parlamentului reexaminarea Legii privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national care prevede infiintarea unui comitet national in domeniu, scrie Agerpres. Potrivit cererii de reexaminare transmisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, unele dintre dispozitiile Legii privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national sunt lipsite de previzibilitate si de claritate.

Klaus Iohannis cere reexaminarea Legii privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar, criticata pentru infiintarea unei institutii considerata un supra-guvern pentru politica fiscala

Presedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national. Seful statului arata, in cererea de reexaminare, ca unele dintre dispozitiile Legii . ) sunt lipsite de previzibilitate si de claritate, motiv pentru care se impune reanalizarea acestora de catre Parlament. Legea trimisa spre reexaminare prevede ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, va deveni seful unei noi institutii, Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala, ce poate recomanda Guvernului sa ia masuri pentru mentinerea stabilitatii financiare, iar Guvernul trebuie sa adopte masurile corespunzatoare. Iohannis subliniaza, in cererea de reexaminare, ca atat in sistemul normativ roman, cat si in cel european, recomandarea este un act care nu genereaza obligativitatea conformarii fata de aceasta.

Iohannis a trimis spre reexaminare Legea privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national

Presedintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare in Parlament Legea privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national. Acesta considera ca unele dispozitii ale legii nu sunt.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )