Libnet.ro
UNICEF

01:05

Salariile din sectorul bugetar erau cu 50% mai mari decat media in luna noiembrie. in transporturile aeriene salariile au scazut cu peste 1000 de lei, iar in sectorul hotelier si in restaurante scaderea a fost de cateva sute de lei

Hotnews Hotnews,
 Salariile din sectorul bugetar erau cu 50% mai mari decat media in luna noiembrie. in transporturile aeriene salariile au scazut cu peste 1000 de lei, iar in sectorul hotelier si in restaurante scaderea a fost de cateva sute de lei

Salariul mediu net a fost de 3411 lei in noiembrie, iar in administratia publica castigurile nete erau cu 50% mai mari decat media, potrivit datelor furnizate miercuri de Institutul National de Statistica. Masura inghetarii salariilor in sectorul public pe fondul pandemiei masura deloc singulara in Romania) a fost o decizie corecta, mai ales ca, potrivit datelor FMI vezi mai jos graficul Fondului), cheltuielile cu salariile din sectorul public erau de circa 12% din PIB. Daca mai adaugam si pensiile in plata, aproape tot ce se incasa la buget din taxe si impozite se ducea pe salarii si pensii. in perioada nov. 2019-nov. 2020, 4 sectoare economice duc mai putini bani acasa in ziua de salariu: in transporturile aeriene, salariile au scazut cu peste 1000 de lei, in sectorul hotelier, restaurante scaderea a fost de cateva sute de lei, iar brokerii si administratorii de fonduri au avut si ei reduceri salariale. continuă pe Hotnews

Cum a ajuns celebra Iulia Albu si care au fost cele mai mari scandaluri in care a fost implicata

Iulia Albu, pe numele de fata Vochita, s-a nascut pe data de 28 iulie 1981, la Pitesti, avand varsta de 39 de ani. Este de profesie stilista si critic de moda si este o vedeta de televiziune din Romania, extrem de controversata. Iulia Albu este si unul dintre cei mai influenti fashion editori romani, cu .

Sorin Cimpeanu, despre protestul de la o scoala din Sectorul 2 unde a fost schimbat directorul: E responsabilitatea exclusiva a inspectorului general de Bucuresti I-am cerut situatia numirilor in scoli, nu a dat-o

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu sustine ca inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti este responsabil pentru situatia care a dus la organizarea unui protest ca urmare a schimbarii din functie a directoarei scolii Maica Domnului din Sectorul 2 al Capitalei. Este responsabilitatea exclusiva a inspectorului general de Bucuresti. Desi am cerut situatia numirii in scoli, inclusiv in scoala Maica Domnului, unde stiu ca sunt probleme, nici pana la aceasta ora nu a pus-o la dispozitia ministerului, ceea ce este o problema de autoritate a ministrului si a ministerului, a declarat ministrul Educatiei, potrivit News. ro.

Cele mai mari gafe facute la TV. Sotia a aparut goala cu o tava in mana si toata tara a vazut-o

Cand lucrezi de acasa, fiecare zi e o aventura. insa, atunci cand intri in direct, la TV, orice actiune necontrolata te poate costa. Copiii care iti sar in brate rugandu-te sa bei ceaiul cu papusile ori sa repari vreo masina de curse, animalele de companie care nu inteleg de ce nu le dai atentie daca .

BizNews. Schimbari ireversibile pentru Educatie si facturi mai mari in 2021

Bianca Voinea, gazda rubricii BizNews din cadrul emisiunii Income Magazine, a avut invitati trei economisti cunoscuti care au vorbit despre schimbarile ireversibile din Educatie, facturi mai mari in 2021 si consecinte economice pentru acest an.

Horoscop 2021. Cel mai cuceritor barbat din zodiac. E si cel mai bun amant

Atatea zodii, atatea caractere si atitudini. Horoscopul are si un rege intr-ale cuceririlor, un el care are acel je ne sais qui, ce poate aprinde calcaiele tuturor femeilor care ii apar in cale. Horoscop 2021: cuceritorul zodiacului Don Juanul horoscopului este nativul zodiei Balanta. Se comporta frumos cu prezentele feminine care-i calca pragul vietii si .

Somerii si agricultorii au avut in toamna pandemica cheltuieli mai mari decat veniturile

Veniturile banesti din toamna anului trecut au fost mai mici decat cheltuielile in cazul agricultorilor si somerilor, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica. Spun venituri banesti deoarece INS ia in calcul la capitolul de venituri si pe cele din agricultura sau din activitati independente, nu doar salariile. Potrivit datelor INS, veniturile totale lunare au fost in medie in trimestrul III 2020, de 5302 lei pe familie si 2068 lei pe persoana. Cheltuielile populatiei au fost in aceeasi perioada de 4444 lei lunar pe gospodarie 1733 lei pe persoana).

Mexicul reglementeaza utilizarea canabisului in scop medicinal, un pas in directia crearii celei mai mari piete legale din lume

Ministerul Sanatatii din Mexic a publicat, marti, reglementari pentru utilizarea canabisului in scop medicinal, un pas major in cadrul unei reforme mai largi care va crea cea mai mare piata legala din lume, transmite Reuters.

History anunta Cele mai mari mistere ale istoriei, o noua serie de documentare

HISTORY transmite in premiera, incepand din 13 ianuarie, de la ora 21. 00, serialul documentar Cele .

1,3 milioane de romani traiesc de pe o zi pe alta: Cheltuielile medii lunare sunt cu 23% mai mari decat salariul minim

Cheltuielile populatiei in cel de-al treilea trimestru al anului trecut s-au situat, in medie, la nivelul de 1. 733 de lei pentru fiecare persoana, cu aproape 23% mai mult decat salariul minim net pe economie de anul trecut.

Rezolutiile romanilor pentru 2021: economii mai mari, schimbari in casa, gasirea unui nou job

Intrebati ce anume planuiesc sa faca in anul 2021, cei mai multi respondenti, 42%, au spus ca au de gand sa puna de-o parte mai multi bani in urmatoarele 12 luni. O treime dintre cei intervievati isi doresc sa aduca imbunatatiri in casa, iar 28% spun ca vor sa mearga intr-o vacanta sau excursie deosebita, semn ca oamenii au simtit lipsa calatoriilor in anul ce tocmai s-a incheiat. in plus, unul din patru respondenti are de gand sa-si suplimenteze veniturile prin gasirea unui job secundar, sau activarea altor surse de venit, arata datele unui studiu publicat luni de Wisemetry Research. Studiul a urmarit sa evalueze modul in care oamenii s-au descurcat cu provocarile restrictionarii deplasarilor ca masura de preventie anti COVID-19.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2224 seconds )