Libnet.ro
UNICEF

14:30

Romania imprumuta 4,1 miliarde euro de la UE prin SURE

Hotnews Hotnews,
 Romania imprumuta 4,1 miliarde euro de la UE prin SURE

Romania a obtinut de la Uniunea Europeana un imprumut in valoare de 4,1 miliarde euro in cadrul instrumentului european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de somaj intr-o situatie de urgenta ca urmare a aparitiei epidemiei de COVID-19 SURE), conform unui comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice MFP). in sedinta de Guvern de joi a fost aprobat un Memorandum in acest sens. continuă pe Hotnews

Romania aceseaza imprumuturi de 4 miliarde euro prin instrumentul SURE

Romania a obtinut de la Uniunea Europeana un imprumut in valoare de 4,1 miliarde euro la dobanzi avantajoase pentru sustinerea demersurilor autoritatilor romane de protejare a cetatenilor si atenuare a consecintelor socioeconomice generate de pandemia de COVID-19, conform unui comunicat de presa.

Romania imprumuta 4 miliarde euro de la UE pentru a acoperi somajul tehnic, munca flexibila si sporurile pentru medici

Romania a obtinut de la Uniunea Europeana un imprumut in valoare de 4,1 miliarde euro pentru atenuarea consecintelor socioeconomice generate de pandemia de COVID-19.

ASSEMBLY RESEARCH: Romania risca pierderi de 2,56 miliarde euro, daca implementarea 5G va fi intarziata

Interzicerea si eliminarea Huawei din retelele 5G ale Romaniei intr-o perioada de cinci ani risca sa intarzie grav planurile de implementare 5G ale operatorilor, afectand negativ economia romaneasca cu 2,56 miliarde de euro, potrivit unui raport al Assembly Research UK), o companie independenta de cercetare de piata. Noul raport, realizat la solicitarea Huawei, se bazeaza pe estimarea ca o restrictie impusa asupra Huaweiar duce la o intarziere de 3 ani in implementarea 5G. Eliminarea mai devreme a echipamentelor Huawei ar duce la o noua intarziere de lansare si la costuri mai mari pentru economie. Raportul precizeaza clar ca orice intarziere in implementarea sistemului 5G va insemna ca Romania nu va profita pe deplin de beneficiile in valoare de 4,3 miliarde euro pe care Guvernul se asteapta ca 5G sa le aduca in economie pana in 2025. Romania a fost una dintre primele tari europene care a adoptat 5G, iar in cazul in care legislatia propusa va deveni lege si va avea ca rezultat neautorizarea Huawei), implementarea sistemului 5G nu va continua in ritmul initial. Acest lucru va avea un impact asupra eficientei industriale si a competitivitatii globale, precum si asupra beneficiilor economice asociate unui start avantajos in 5G. Din impactul economic de 2,56 miliarde de euro, ca urmare a intarzierii de 3 ani, aproximativ 1,41 miliarde euro reprezinta valoarea unor beneficii strategice, operationale, de consum si ale tertilor care se pierd in intregime. Restul sumei este reprezentata de o pierdere in intreaga economie, in general 1,15 miliarde euro).

IN 2019 Uniunea Europeana a importat trei milioane de tone de cafea in valoare de 7,5 miliarde euro

Uniunea Europeana a importat trei milioane de tone de cafea in 2019, cu 14% mai mult decat in urma cu zece ani, iar valoarea totala a importurilor a fost de 7,5 miliarde euro, arata datele publicate astazi de Eurostat, cu ocazia Zilei Internationale a Cafelei.

Firmele si-au amanat la plata taxe de 3 miliarde euro

Firmele din Romania au solicitat amanarea la plata a taxelor datorate bugetului de stat in cuantum t.

Rezervele valutare au scazut cu peste 3 miliarde de euro dupa rambursarea de doua miliarde euro din emisiunea de obligatiuni din septembrie 2013 a Finantelor

La 30 septembrie 2020, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 32. 588 milioane euro, fata de 35. 768 milioane euro la 31 august 2020, a transmis joi Banca Centrala. Nivelul rezervei de aur s-a mentinut la 103,6 tone. in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 5. 366 milioane euro, au mai precizat reprezentantii BNR.

120.000 firme din Romania vor primi 550 milioane euro

Comisia Europeana a aprobat modificarea programului operational Competitivitate in Romania si 550 .

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2183 seconds )