Libnet.ro
UNICEF

16:15

Romania pierde mai mult de 10 miliarde de euro anual din cauza deficitului de talente

Adevărul Adevărul,
Romania pierde mai mult de 10 miliarde de euro anual din cauza deficitului de talente

Romania pierde anual mai mult de 10 miliarde de euro, respectiv 6% din PIB-ul national, numai din cauza deficitului de talente, in timp ce acest deficit ar putea costa Uniunea Europeana 324 de miliarde de euro pe an, arata datele sondajului PwC European Private Business Survey. continuă pe Adevărul

Romania pierde 10 miliarde de euro anual din cauza deficitului de talente: Educatia NU este in concordanta cu nevoile mediului de afaceri (studiu)

Date ingrijoratoare pentru Romania. Un studiu realizat de PwC European Private Business Survey arata ca tara noastra pierde mai mult de 10 miliarde de euro anual din cauza deficitului de talente. Asta inseamna.

Romania pierde peste 10 miliarde de euro anual din cauza deficitului de talente

Deficitul de talente ar putea costa Uniunea Europeana 324 de miliarde de euro pe an. Companiile antreprenoriale din Europa de Est sunt cele mai afectate de lipsa personalului calificat. Raportat la PIB-urile nationale, pierderile economice ca rezultat.

Romania pierde anual 10 miliarde de euro din cauza deficitului de talente

Romania pierde anual 6% din PIB-ul national numai din cauza deficitului de talente. Disponibilitatea personalului calificat depinde de factori precum libera circulatie a fortei de munca, inclusiv usurinta obtinerii permisului de munca pentru cetatenii non-UE precum si sisteme de educatie care asigura absolventilor pregatirea corespunzatoare, se arata intr-un raport PwC remis Redactiei noastre.

Scurta analiza a pietei lemnului rotund - importam mai mult dect exportam

Codrul a fost frate cu romanul inca din cele mai vechi timpuri, iar vorba care s-ar aplica mai bine ar fi: frate, frate, dar lemnul e pe bani. in momentul de fata, valoarea in PIB a sectorului forestier silvicultura si prelucrarea lemnului) este de 2%, iar fondul forestier romanesc este in crestere fata de anii trecuti. Cu toate acestea, Romania importa mai mult lemn rotund, decat exporta, ceea ce inseamna ca exportam produse finite sau semifabricate din lemn, nu materie bruta.

Google a contestat amenda de 4,34 miliarde euro impusa de UE pentru sistemul de operare Android

Google a facut apel impotriva amenzii record de 4,34 miliarde euro anuntata de UE in iulie pentru abuz de pozitie dominanta in utilizarea sistemului de operare Android. Google a spus in mai multe randuri ca Android a creat multe optiuni si a permis preturi mai mici in piata. Astazi, datorita sistemului Android, exista peste 24. 000 de dispozitive, la preturi variate, din peste 1. 300 de marci diferite, inclusiv ale unor producatori de telefoane finlandezi, francezi, germani, italieni, letoni, olandezi, polonezi, romani, spanioli, suedezi si unguri, spunea Google, in iulie.

Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 14% in primele opt luni, la 9 miliarde euro

Exporturile de marfuri romanesti au avansat in primele opt luni cu 9,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 45 miliarde euro, ritm sub cel al importurilor, iar deficitul comercial a avansat cu 14%, pana la 8,98 miliarde euro, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica INS).

Tutuianu (PSD), despre ministrul Economiei (PSD): E atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute. Singura lui legatura cu economia e ca a avut o vulcanizare...

Adrian Tutuianu, presedintele PSD Dambovita, este de parere ca Danut Andrusca, ministrul PSD al Economiei, este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de cinci minute ce spune o persoana. Mai mult,.

Hamilton sare in aparare lui Vettel: Merita mai mult respect

Lewis Hamilton a reactionat in apararea rivalului sau la titlul mondial in Formula 1, Sebastian Vettel, si spune ca acesta ar merita mai mult respect din partea celor care il critica pentru erorile comise in acest an.

Cum sa obtii mai mult de la orice tip de negociere

Da, se poate sa obtii mai mult de la orice negociere. Se poate sa gasesti solutii creative si diferite prin care sa te asiguri de un rezultat win-win pentru toate partile implicate. Si win-win nu e doar o formula frumoasa care tine loc de.

Business report:Peste 9.000 de romni au primit pensii speciale de peste cinci ori mai mari dect contributia, n primul semestru din 2018; Guvernul se mprumuta din ce n ce mai scump. A mai luat 1,75 miliarde euro; Acordarea de fonduri europene ar putea fi

Dobanzile si-au reluat cresterea si pun presiune pe imprumuturile de sfarsit de an ale MFP. BNR sare in ajutor. Tendinta de scadere a. Cartierele cautate pentru noile blocuri ale orasului. Ce preturi se cer pe apartamente in aceste zone?Cele mai cautate cartiere pentru.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 16:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,234 seconds )