Libnet.ro
UNICEF

01:05

Bilant: Pesta porcina africana a fost confirmata in 190 de localitati. Au fost ucisi 159.645 porci

Adevărul Adevărul,
Bilant: Pesta porcina africana a fost confirmata in 190 de localitati. Au fost ucisi 159.645 porci

Pesta porcina africana evolueaza in 11 judete, in 190 de localitati, cu un numar total de 826 de focare, fiind eliminati 159. 645 de porci afectati de boala, arata cel mai nou bilant prezentat de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA). continuă pe Adevărul

Cazuri noi de pesta porcina africana in raioanele Stefan Voda si Cahul

In localitatile Crocmaz si Olanesti din raionul Stefan Voda si in satul Giurgiulesti, raionul Cahul, au fost inregistrate cazuri noi de pesta porcina africana. Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor mentioneaza ca pesta a fost confirmata de Centrul Republican de Diagnostica Veterinara prin incercarile de laborator din data de 27 si 28 august la porci domestici.

UPDATE Nou focar de pesta porcina africana, in Buzau.Vor fi omorati 90 de porci din ferma de la Puiesti

Toti porcii de la o ferma din Puiesti, judetul Buzau, vor fi sacrificati, pentru a tine pesta porcina africana departe de celelalte gospodarii din zona. Potrivit DSVSA, a fost dispusa sacrificarea a 14 porci adulti si 76 sugari sau intre 20-40 kg din exploatatia cu suspiciune de PPA de la Puiesti.

Pesta porcina africana provoaca intalnirea de urgenta a ONU

Organizatia Natiunilor Unite ONU) avertizeaza ca o serie de focare de pesta porcina africana, care au determinat oficialii chinezi sa sacrifice zeci de mii de porci in aceasta vara, s-ar putea raspandi in tarile vecine din Asia, scrie Financial Times.

Pesta porcina africana, o epidemie greu de controlat

Buzau, cel mai recent judet afectat. Conform hartii OIE ar urma Vrancea si Vaslui * Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc, si Sorin Minea, presedintele ROMALIMENTA: Omul, principalul vinovat pentru raspandirea rapida a pestei. Autoritatile statului au actionat prea tarziu Crescatorii de porci si producatorii de carne din acest domeniu acuza autoritatile ca au actionat prea tarziu cu privire la intrarea in tara noastra a virusului care declanseaza pesta porcina africana PPA).

HALUCINANT! Un crescator le-a facut CADOU locuitorilor din Calarasi 70 de porci suspectati de pesta porcina africana (VIDEO)

Un crescator de porci din municipiul Calarasi a luat o decizie halucinanta, dupa ce o scroafa si doi porci, suspectati ca ar avea pesta porcina africana, i-au murit. El a facut cadou oamenilor din.

Sapte teorii toxice ale conspiratiei promovate pe internet despre pesta porcina africana din Romania

Informatiile false despre epidemia de pesta porcina africana sunt promovate cu insistenta de persoane care, desi nu au studii de specialitate si nici acces direct la informatiile legate de dinamica bolii, sutin cu tarie diverse teorii.

VIDEO Pesta porcina africana a ajuns in Buzau. Ce a declarat proprietarul porcului bolnav descoperit in Panatau

Buzaul a ajuns al 11-lea judet cu focare ale pestei porcine africane. A fost confirmata prezenta virusului la porci din doua gospodarii, din Patarlagele si Panatau, ai caror proprietari ar fi primit carne din aceeasi sursa, de la o ruda din Tulcea. Acestia spun insa ca oaspetele lor nu le-a adus carne si ca alta ar trebui sa fie sursa infectarii.

Pesta porcina africana se extinde. Focar la o ferma din Calarasi, ce masuri au luat autoritatile

Peste porcina africana se extinde rapid si in judetul Calarasi. Un nou focar a fost confirmat de autoritatile locale, de aceasta data in oras, intr-o ferma de oi, unde se aflau si mai multi porci.

ANSVSA: Aproximativ 160.000 de porci afectati de pesta porcina africana, eliminati. in Romania exista 826 de focare

Pesta porcina afecteaza 11 judete din tara, unde in total exista 826 de focare, potrivit datelor actualizate publicate joi de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Pesta porcina africana se extinde in judetul Constanta. inca doua localitati intra in carantina

In doua localitati din judetul Constanta a fost confirmat virusul pestei porcine africane, iar Centrul Local de Combatere a Bolilor a decis uciderea preventiva a porcilor.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2114 seconds )