Libnet.ro
UNICEF

21:15

Elisabeta, regina-poeta care nu l-a inteles pe Eminescu. Regina gaseste Luceafarul o proasta imitatie din Alecsandri

Adevărul Adevărul,
Elisabeta, regina-poeta care nu l-a inteles pe Eminescu. Regina gaseste Luceafarul o proasta imitatie din Alecsandri

Elisabeta, prima regina a Romaniei, a ramas cunoscuta in istorie mai ales pentru preocuparile sale literare, sub pseudonimul Carmen Sylva. Ambitiile ei scriitoricesti au adus-o in fata lui Eminescu, la care a cautat apreciere si intelegere. Poetul nu i-a raspuns decat cu compasiune. La randul ei, regina i-a tradus opera in limbi straine, dar n-a inteles-o si n-a apreciat-o la adevarata ei valoare. O relatie destinata esecului de la prima vedere. continuă pe Adevărul

Elisabeta, regina-poeta care nu l-a inteles pe Eminescu. Regina gaseste Luceafarul o proasta imitatie din Alecsandri, limba si versurile rele (creer regal)

Elisabeta, prima regina a Romaniei, a ramas cunoscuta in istorie mai ales pentru preocuparile sale literare, sub pseudonimul Carmen Sylva. Ambitiile ei scriitoricesti au adus-o in fata lui Eminescu, la care a cautat apreciere si intelegere. Poetul nu i-a raspuns decat cu compasiune. La randul ei, regina i-a tradus opera in limbi straine, dar n-a inteles-o si n-a apreciat-o la adevarata ei valoare. O relatie destinata esecului de la prima vedere.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2132 seconds )