Libnet.ro
UNICEF

13:00

Eveniment de prezentare a Planului National de Redresare si Rezilienta, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene

Adevărul Adevărul,
Eveniment de prezentare a Planului National de Redresare si Rezilienta, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene

Planul National de Redresare si Rezilienta, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene, va fi prezentat, joi seara, intr-un eveniment la care participa presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si membrii Guvernului. Planul prevede investitii si reforme in diferite sectoare de activitate, fiind structurat pe 12 domenii prioritare. Documentul va fi supus dezbaterii publice in perioada urmatoare si trebuie aprobat de Comisia Europeana. continuă pe Adevărul

Planul National de Redresare si Rezilienta - prezentat joi

Planul National de Redresare si Rezilienta va fi prezentat public joi. Este un plan amplu si vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanta masurile din acest plan. Este o masura foarte larga care se refera si la reforme, si la masuri de infrastructura si la multe sectoare care trebuie sa fie si modernizate, dar si redresate, declara, la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Klaus Iohannis. El mentiona ca, dupa prezentare, Planul National de Redresare si Rezilienta va fi dezbatut public pentru a putea ingloba toate opiniile care sunt pertinente. Ulterior, planul va fi prezentat la Bruxelles si anul viitor va incepe finantarea. Evenimentul de lansare va avea loc joi seara, la el urmand sa participe prim-ministrul Ludovic Orban si membrii Guvernului.

DOCUMENT Planul National de Redresare si Rezilienta. Cum va cheltui Romania cele 30 de miliarde de euro de la UE. Ce autostrazi vor fi finantate

Ministerul Fondurilor Europene a pus joi in dezbatere publica Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR), prin care Romania va putea accesa 30,4 miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare si Rezilienta.

Planul National de Redresare si Rezilienta, publicat de Guvern si retras dupa cateva ore. USR-PLUS: Un fel de PNDL nou, facut din pix

Ministerul Fondurilor Europene a publicat luni pe site Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR), dar l-a retras dupa cateva ore. USR-PLUS acuza Guvernul ca a facut din pix acest plan, un fel de PNDL nou, care nu include reforme reale si nu raspunde obiectivului european de a finanta schimbari structurale. Reprezentantii aliantei mai acuza Executivul ca a persistat in ideea unei elaborari in cerc restrans, fara o minima transparenta sau consultare si spun ca vor renegocia PNRR in discutiile de intrare la guvernare.

VIDEO LIVETEXT Planul national de Redresare si Rezilienta, lansat in dezbatere publica Klaus Iohannis: Vom implementa un nou model de dezvoltare, bazat pe investitii, inovare si competitivitate

Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR), in valoare de peste 30 de miliarde de euro, a fost lansat joi seara in consultare publica, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Ludovic Orban.

GRAFICE Planul National de Redresare si Rezilienta: 12 domenii prioritare si 30 miliarde de euro de alocat

Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR) reprezinta un document strategic structurat pe doua prioritati: reforme si investitii. Planul este structurat pe trei piloni si 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea Romaniei, cu un total alocat de 30,44 miliarde euro preturi 2018), respectiv de 33, 009 miliarde euro preturi curente). Din suma aferenta granturilor, 70% ar urma sa fie disponibila pana in 2022, iar restul de 30% sa se aloce, pe baza unei formule prestabilite, in functie de evolutiile macroeconomice de la nivelul fiecarei tari.

Nicusor Dan: Romania are nevoie de un guvern pragmatic, pro-dezvoltare, pro-business, pro-european. Prin tot ce a facut, sunt convins ca guvernul Orban va fi cel care va transforma proiectele din PNRR in realitate (VIDEO)

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a participat la lansarea Planului National de Redresare si Rezilienta, despre care spune ca reprezinta o uriasa oportunitate pentru orasele din tara noastra.

Autostrazile si drumurile expres de 3,5 miliarde de euro pe care Guvernul vrea sa le faca din banii europeni pentru redresare si rezilienta - TABEL

Circa 250 de km de autostrada si drum expres isi propune Guvernul sa realizeze cu circa 3,54 miliarde de euro prin Planul National de Redresare si Rezilienta, programul national ce se bazeaza pe fondurile europene puse la dispozitia de catre Uniunea Europeana pentru a ameliora impactul pandemiei asupra economiilor europene. Alte 3 miliarde de euro vor fi alocate sectorului feroviar, in timp ce metroul - inclusiv prima magistrala de metrou dinafara Capitalei - are o alocare de 1,5 miliarde de euro.

Digitalizarea din Educatie, Sanatate, Justitie si Finante: Guvernul vrea sa aloce 700 de milioane de euro din banii europeni pentru redresare si rezilienta

Sute de scoli, spitale si instante judecatoresti ar urma sa fie dotate in perioada urmatoare cu dispozitive electronice, dar si cu solutii software necesare desfasurarii activitatii in mediul online, actiuni pentru care Guvernul va aloca 500 milioane de euro din banii europeni pentru redresare si rezilienta. Digitalizarea Ministerului de Finante si a ANAF, precum si proiectele pentru intarirea securitatii cibernetice vor primi alte 200 de milioane de euro, se arata in planul Planul National de Redresare si Rezilienta publicat joi de Executiv.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2065 seconds )