Libnet.ro
UNICEF

01:05

Focare de pesta porcina africana in doua ferme din judetul Braila. Vor fi omorate aproape 800 de animale

Adevărul Adevărul,
Focare de pesta porcina africana in doua ferme din judetul Braila. Vor fi omorate aproape 800 de animale

Ambele ferme, fiecare cu cate 400 de porci, sunt situate in comuna Ulmu. Eutanasierea animalelor a inceput luni dupa-amiaza. Nu vor fi omorati porcii din gospodariile taranesti, ci doar cei din cele doua ferme. continuă pe Adevărul

BRAILA: Pesta porcina africana, confirmata in alte doua ferme

Pesta porcina africana a fost confirmata in alte doua ferme din judetul Braila, aflate la circa patru kilometri de localitatea Ulmu. in prezent, autoritatile pregatesc actiunea de eutanasiere a celor circa doua mii de animale din ferme. De la confirmarea primului caz de pesta porcina africana in judet, s-au inregistrat 123 de focare, dintre care unsprezece in exploatatii comerciale.

VIDEO Pesta porcina africana inchide targuri, dar nu opreste comertul cu porci direct din grajd. Ce poti sa patesti daca nu esti atent ce carne cumperi

Crescatorii de porci din Buzau, judet in care au fost depistate cazuri de pesta porcina africana, vand animalele fara nicio garantie asupra sanatatii. Autoritatile sanitar-veterinare atrag atentia celor care comercializeaza porci ca au anumite obligatii, avand in vedere numarul mare de focare de pesta porcina din tara.

Pesta porcina africana si la Daneasa, pe un fond de vanatoare. Reguli noi pentru vanatori, din acest motiv

Analiza probelor recoltate de la doi porci mistreti gasiti morti pe un fond de vanatoare de la Daneasa, judetul Olt, a indicat, intr-o prima faza, pesta porcina la unul dintre ei, cealalta fiind neconcludenta. Urmeaza confirmarea cu laboratorul national si masurile impuse de medicii veterinari.

ANSVSA: Despagubiri de 6,5 milioane de lei, achitate in localitatile afectate de pesta porcina din judetul Ialomita

Pesta porcina africana evolueaza in 295 de localitati din 18 judete, cu un numar de 1. 131 de focare, si 381 de cazuri la mistreti, anunta Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA). Pana in prezent, au fost despagubiti aproape 8. 200 de proprietari, valoarea totala a platilor fiind de aproximativ 208 milioane de lei.

ANSVSA: 100 de focare de pesta 24 de cazuri la mistret in Baragan

Pesta Porcina Africana PPA) evolueaza in 295 de localitati din 18 judete, cu un numar de 1. 131 focare dintre care 18 in exploatatii comerciale) si 381 de cazuri la mistreti. in total au fost eliminati 362. 648 de porci afectati de boala, a anuntat ANSVSA in urma cu doua zile.

Explozie puternica intr-un bloc din judetul Hunedoara. Un barbat a murit in urma incidentului

Un barbat de 60 de ani, din municipiul Vulcan, a murit in urma unei explozii de gaz produsa in cursul noptii de duminica spre luni in apartamentul sau, mai multe geamuri si usi de pe palierul locuintei fiind.

VIDEO Lionel Messi straluceste n derbiul Barcelonei/ Doua goluri din lovitura libera mpotriva lui Espanyol (0-4 rezultat final)

Lionel Messi, hotarat sa demonstreze ca locul sau nu este pe a cincea pozitie in topul Balonului de Aur, a marcat doua goluri superbe din lovitura libera impotriva rivalilor de la Espanyol, in meciul castigat de Barcelona cu 4-0, in deplasare. Catalanii au adunat 31 de puncte si au ramas singuri in fruntea ierarhiei, dupa ce Sevilla si Atletico Madrid reusisera sa ii egaleze in aceasta etapa.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2251 seconds )