Libnet.ro
UNICEF

22:00

FOTO VIDEO Ziua Nationala a Romaniei la Alba Iulia. Ceremonie militara la Monumentul Marii Uniri

Adevărul Adevărul,
FOTO VIDEO Ziua Nationala a Romaniei la Alba Iulia. Ceremonie militara la Monumentul Marii Uniri

Primul moment oficial al manifestarilor organizate la Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei a fost depunerea de coroane la Monumentul Marii Uniri, inaugurat anul trecut. continuă pe Adevărul

Ziua Nationala a Romaniei la Alba Iulia. Primul an din noul secol in Capitala Marii Uniri

Mii de romani participa duminica, 1 decembrie 2019, la sarbatorirea a 101 ani de la Marea Unire din 1918. Programul pregatit de organizatori este si in acest an unul spectaculos.

FOTO VIDEO Premierul Ludovic Orban la Alba Iulia. Ce a spus despre unirea provinciilor romanesti cu autostrazi

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica la Alba Iulia, in timpul manifestarilor dedicate Zilei Nationale, ca unirea celor trei provincii romanesti prin autostrazi reprezinta o prioritate pentru Guvern.

FOTO VIDEO Parada cu confetti tricolore la Alba Iulia. Efectele speciale i-au incantat pe romanii prezenti in orasul Marii Uniri

Momente inedite pentru miile de oameni care au asistat la parada de la Alba Iulia. Organizatorii au pregatit confetti tricolore care au creat o atmosfera spectaculoasa.

VIDEO Corneliu Coposu, huiduit de Ziua Nationala a Romaniei. Cum a trait marele lider taranist diversiunea de la Alba Iulia

Unul dintre cele mai rusinoase momente din istoria Romaniei de dupa 1990 a fost cel din 1 decembrie 1990, de la Alba Iulia, cand a fost huiduit marele lider taranist Corneliu Coposu. Actiunea a fost pusa la cale cu minutiozitate de fostii comunisti care au preluat puterea, in frunte cu Ion Iliescu.

FOCUS: 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Semnificatiile si istoria acestei date

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita in prezent pe 1 decembrie, iar aceasta data, stabilita printr-o lege promulgata in 1990, marcheaza un moment important din istoria romanilor, cel in care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Romania, in 1918, potrivit Mediafax. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgata de presedintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala si sarbatoare publica in Romania.

FOTO VIDEO Sarbatoare in centrul Focsaniului. Cum a fost la parada de Ziua Nationala a Romaniei

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita la Focsani de cateva mii de focsaneni, care au profitat de soarele de afara si au venit cu mic, cu mare, sa cinsteasca cea mai importanta zi a romanilor.

Ce programe speciale a pregatit TVR de Ziua Nationala a Romaniei FOTO

Retrospectiva a celor mai importante evenimente din ultimii 30 de ani, parade militare, editii speciale ale emisiunilor Vedeta populara, Politica si delicateturi, Garantat 100%, Izolati in Romania, sunt cateva dintre programele pregatite de TVR 1 pentru Ziua Nationala a Romaniei.

Te Deum in bisericile ortodoxe de Ziua Nationala a Romaniei

De Ziua Nationala a Romaniei, duminica, 1 decembrie 2019, dupa Sfanta Liturghie, in catedralele eparhiale, bisericile parohiale si manastiresti din tara si strainatate, precum si in paraclisele scolilor de teologie ortodoxa va fi oficiata slujba de Te Deum pentru eroii neamului romanesc, care prin jertfa lor au infaptuit unitatea nationala a romanilor in anul 1918.

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita cu 4.000 de sarmale si muzica populara in Baragan. Programul manifestarilor

Pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, ialomitenii celebreaza 101 ani de la Marea Unire, cu un program festiv din care nu lipsesc momentele solemne, recitalurile in aer liber si masa populara cu bucate calde si gustoase.

De Ziua Nationala a Romaniei, 500 de baloane cu heliu in culorile tricolorului vor decora cerul in Baragan

Ca in fiecare an, autoritatile locale au facut pregatiri pentru Ziua Nationala a Romaniei. Primaria Municipiului Calarasi a achizitionat 2. 500 de stegulete si 1. 500 de cocarde pentru 1 Decembrie, activitatile dedicate acestei zile urmand a se desfasura la Monumentul Eroilor din zona Orizont, de la ora 11.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2565 seconds )