Libnet.ro
UNICEF

16:45

Gorbaciov, despre retragerea SUA din Tratatul INF: Creste riscul unui conflict

Adevărul Adevărul,
Gorbaciov, despre retragerea SUA din Tratatul INF: Creste riscul unui conflict

Retragerea SUA din Tratatul privind fortele nucleare intermediare INF) va genera o noua cursa a inarmarii si va creste riscul unui conflict nuclear, a denuntat vineri ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov. continuă pe Adevărul

Stratfor: Retragerea SUA din Tratatul INF este un nou pas ntr-o cursa globala a narmarii

Esentialul: Sfarsitul Tratatului INF va plasa din nou Europa la mijloc, intre rachetele nucleare cu raza intermediara rusesti si americane. Retragerea din INF permite armatei americane sa-si construiasca un arsenal formidabil de rachete cu care poate provoca China si Rusia. Anularea tratatului va precipita o cursa a inarmarii intre marile puteri si ar putea ameninta viitorul Tratatului New START pentru controlul armamentelor, scrie Stratfor, citat de Rador.

Vladimir Putin reactioneaza dupa retragerea SUA din tratatul INF. Rusia nu ameninta pe nimeni

Rusia isi va comanda armament fara pereche in lume, a anuntat joi presedintele rus Vladimir Putin, relateaza The Associated Press. Rusia nu ameninta pe nimeni si si-a respectat cu strictete.

NATO indeamna SUA sa nu abandoneze Tratatul INF

Membri europeni ai NATO au indemnat ieri Statele Unite ca mai degraba sa incerce sa determine Moscova sa revina la respectarea Tratatului INF decat sa se retraga din el, pentru a evita o scindare a Aliantei Nord-Atlantice, de care Rusia ar putea profita, au declarat diplomati pentru Reuters.

Trump vrea sa retraga SUA din acordul nuclear cu Rusia

Moscova: Ce face Trump reprezinta un pas periculos Presedintele american Donald Trump a anuntat, recent, ca va retrage Statele Unite din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare INF), acuzand Rusia ca incalca acest acord ce dateaza din 1987.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 16:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1943 seconds )