Libnet.ro
UNICEF

22:15

UPDATE Republica Moldova, in colaps politic: Igor Dodon a fost suspendat din functie

Playtech Playtech,
UPDATE Republica Moldova, in colaps politic: Igor Dodon a fost suspendat din functie

In Republica Moldova, se adanceste haosul politic. Dupa evenimentele de sambata din Parlament, presedintele tarii a fost suspendat din functie. in tot acest context tensionat, Uniunea Europeana face apel la calm. ACTUALIZARE: Republica Moldova va organiza alegeri anticipate in septembrie, dupa cum a anuntat Pavel Filip, cel care conducea vechiul Guvern. Instabilitatea politica este extrem [] . continuă pe Playtech

Republica Moldova, in colaps politic: Igor Dodon a fost suspendat din functie

In Republica Moldova, se adanceste haosul politic. Dupa evenimentele de sambata din Parlament, presedintele tarii a fost suspendat din functie. in tot acest context tensionat, Uniunea Europeana face apel la calm. Continua tensiunile politice in Republica Moldova, unde incertitudinea creste de la o ora la alta. Duminica dimineata, presedintele Igor Dodon a fost suspendat temporar [] .

VIDEO Igor Dodon, acuzat de tradare de tara. PDM cere demisia presedintelui si noi alegeri prezidentiale in Republica Moldova

Vicepresedintele PDM Andrian Candu l-a acuzat pe Igor Dodon de tradare de patrie pentru ca le-a propus democratilor federalizarea R. Moldova. Democratul l-a indemnat pe presedintele tarii sa-si dea demisia.

VIDEO Igor Dodon, acuzat de tradare de tara. PDM cere demisia presedintelui si anuntarea alegerilor prezidentiale noi, odata cu cele parlamentare anticipate

Vicepresedintele PDM Andrian Candu l-a acuzat pe Igor Dodon de tradare de patrie. Democratul l-a indemnat pe presedintele tarii sa-si dea demisia. Candu a declarat ca PDM va pleda pentru alegeri prezidentiale noi, odata cu cele parlamentare anticipate. Potrivit lui Candu, alegerile ar trebui sa aiba loc in toamna acestui an.

LIVE VIDEO Republica Moldova fierbe, mii de oameni in strada: ce spune Klaus Iohannis despre situatia de la Chisinau

Criza politica din Republica Moldova s-a adancit duminica, 9 iunie. Presedintele Igor Dodon a fost suspendat din functie, Parlamentul a fost dizolvat, iar Guvernul a fost invalidat. Practic, in acest moment, Republica Moldova este o tara scufundata intr-un haos politic. Situatia de la Chisinau, capitala Republicii Moldova, este extrem de tensionata. Sedinta extraordinara convocata, sambata, [] .

Criza politica in Republica Moldova: Presedintele Igor Dodon a fost suspendat, guvernul Maia Sandu invalidat, Moldova, declarata stat capturat

Curtea Constitutionala l-a suspendat din functie, in urma cu putin timp, pe presedintele Igor Dodon. Decizia a fost luata dupa ce acesta a ignorat deciziile institutiei si nu a dizolvat Parlamentul, desi acesta nu alesese un guvern in timpul prevazut.

Eugen Tomac, despre situatia din Republica Moldova: Urmeaza vremuri interesante, iar Romania din pacate, nu este in stare, prin decidentii ei, sa joace asa cum meritam (VIDEO)

Scena din Republica Moldova este intr-una adevarat razboi dupa ce Partidul Socialist al presedintelui pro-rus Igor Dodon s-a aliat cu pro-europenii lui Andrei Nastase si Maia Sandu pentru a forma noua.

Igor Dodon, acuzat de tradare de tara. PDM cere demisia presedintelui si anunta alegeri prezidentiale noi

Vicepresedintele PDM Andrian Candu l-a acuzat pe Igor Dodon de tradare de patrie pentru ca le-a propus democratilor federalizarea Republicii Moldova. Democratul l-a indemnat pe presedintele tarii sa-si dea.

Igor Dodon poate dizolva Parlamentul incepand cu ziua de 10 iunie. Decizia Curtii Constitutionale

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a decis vineri, 7 iunie, ca presedintele tarii poate semna decretul de dizolvare a Parlamentului in situatia in care Guvernul nu este format timp de 90 de zile de la data validarii noului Parlament.

Ce zic fosti judecatori ai Curtii Constitutionale din Republica Moldova despre deciziile CCM din ultimele zile: Mai avem Curte Constitutionala? / Data limita de formare a unui nou Guvern se numara din momentul de la sedinta de constituire a Parlamentului

Trei din patru fosti judecatori ai Curtii Constitutionale din Moldova critica deciziile luate de CCM in ultimele zile, potrivit Ziarului de Garda, dupa ce ieri, 8 iunie 2019, autoritatea a declarat neconstitutionale deciziile adoptate de noua majoritate parlamentara, precum si decretele presedintelui R. Moldova privind desemnarea in functia de prim-ministru si numirea Guvernului. Astfel incat, astazi CC l-a suspendat pe Igor Dodon din functia de presedinte, iar Pavel Filip a fost numit presedinte interimar al R. Moldova.

Presedintele moldovean Igor Dodon: Daca majoritatea parlamentara si guvernul nu sunt create pana duminica, va trebui sa dizolv parlamentul saptamana viitoare, luni

Presedintele Igor Dodon a anuntat ca va dizolva luni parlamentul din Republica Moldova in cazul in care pana duminica nu se formeaza o majoritate parlamentara si, implicit, un guvern, transmite agentia TASS.

ştiri de la Playtech

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )