Libnet.ro
UNICEF

13:30

Spitalele private pot accesa banii CNAS pentru tratamente: ce inseamna asta pentru tine

Playtech Playtech,
Spitalele private pot accesa banii CNAS pentru tratamente: ce inseamna asta pentru tine

Printr-o ordonanta de urgenta adoptata marti seara, Guvernul a decis ca spitalele private din Romania, precum Regina Maria sau Medlife, sa poata deconta interventii si tratamente de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Anuntul a fost facut pe Facebook de Raluca Turcan, vicepremierul tarii noastre. Cu un pic de noroc, s-ar putea sa nu . continuă pe Playtech

Guvernul a adoptat OUG prin care spitalele private pot accesa programe publice de sanatate

Guvernul a adoptat, marti, proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care serviciile medicale din cadrul programelor nationale de sanatate curative se pot derula atat prin furnizori publici, cat si prin furnizori privati, informeaza Mediafax. Pacientii vor accesa serviciul medical pe care-l considera mai bun, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Orban il acuza de demagogie pe Ponta, dupa ce s-a operat in Turcia, iar acum critica OUG privind spitalele private Ponta ii raspunde: Eu m-am operat de picior, nu am fost la o cura de dezalcoolizare

In discursul sau virulent din Parlament, la dezbaterea motiunii de cenzura, premierul Ludovic Orban l-a acuzat de demagogie pe Victor Ponta, dupa criticile acestuia legate de ordonanta care permite ca spitalele private sa poata accesa programe publice de sanatate. Orban a tinut sa remarce ca Ponta s-a operat la o clinica privata din Turcia, iar Ponta i-a dat ulterior replica: Eu m-am operat la picior, nu am fost la o cura de dezalcoolizare.

Spitalele private primesc acces total la banii publici din sistemul de urgenta. Ce sustinea fostul ministru Victor Costache

Ordonanta de Urgenta adoptata, marti seara, de guvernul demis Orban acorda acces total spitalelor private la baniipublici din sistemul de urgenta. Acest fapt vine in contradictie cu promisiunea fostului ministru Victor Costache, ce sublinia ca spitalele private vor trebui sa isi asume riscul costurilor tratamentelor de urgenta ce nu sunt acoperite de catre programul Actiunilor Prioritare.

Schimbare majora in sistemul de sanatate: Spitalele private vor asigura in premiera servicii medicale de urgenta decontate integral de stat

Spitalele private vor asigura in premiera servicii medicale de urgenta decontate integral de stat, prevede Ordonanta de Urgenta care modifica Legea nr. 952006 privind reforma in domeniul sanatatii, adoptata aseara in sedinta de Guvern. Lista spitalelor private care vor asigura servicii medicale de urgenta decontate de stat urmeaza sa fie stabilita prin Ordin de ministru. Spitalele private nu pot incasa niciun fel de sume suplimentare coplata) de la pacienti, se arata in textul Ordonantei de Urgenta, document obtinut de HotNews. ro.

Arafat, despre OUG care prevede ca spitalele private vor asigura servicii medicale de urgenta decontate integral: Va destabiliza tot sectorul public de urgenta Va reduce finantarea sectorului public

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, avertizeaza ca ordonanta de urgenta de modificare a legii din domeniul sanatatii care prevede ca spitalele private vor asigura in premiera servicii medicale de urgenta decontate integral de stat va destabiliza tot sectorul public de urgenta, de la serviciile de ambulanta pana la SMURD si UPU, fara exceptie. Acesta a subliniat ca deschiderea accesului comerciantilor la bugetul de stat prin care este finantat sectorul public de urgenta va duce implicit la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial.

Extinderea programelor de sanatate in spitalele private ar urma sa fie adoptata in sedinta de Guvern de astazi

Proiectul de Ordonanta care extinde programele nationale de sanatate in spitalele si clinicile private ar urma sa fie adoptat in sedinta de Guvern de astazi. Proiectul de act normativ nu se afla pe ordinea de zi a sedintei, publicata pe site-ul Guvernului, insa va fi inclus, cel mai probabil, pe lista suplimentara, au declarat pentru HotNews. ro surse din Ministerul Sanatatii.

Raed Arafat, semnal de alarma: OUG-urile pentru spitalele private vor destabiliza tot sectorul public de urgenta. Nu sunt in favoarea pacientului!

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta DSU), RaedArafat, atentioneaza ca noile ordonante de urgenta introduse de Guvernul Orban vor avea un impact negativ major asupra sistemului national de urgenta.

ştiri de la Playtech

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2332 seconds )