Libnet.ro
UNICEF

07:46

Igor Dodon: Guvernul Chicu ar putea sa functioneze pana la sfarsitul mandatului actualului Parlament

Adevărul Adevărul,
Igor Dodon: Guvernul Chicu ar putea sa functioneze pana la sfarsitul mandatului actualului Parlament

Presedintele Igor Dodon spune ca actualul Guvern, investit de Parlament joi, 14 noiembrie, ar putea sa functioneze pana la sfarsitul mandatului actualului Legislativ, transmite IPN. continuă pe Adevărul

Guvernul Chicu, investit in functie. Premierul si o parte din ministri sunt consilierii lui Igor Dodon

Parlamentul Republicii Moldova, cu votul deputatilor PSRM si PDM, a oferit vot de incredere Guvernului condus de Ion Chicu. Noul premier, dar si o parte din ministri sunt persoane apropiate de Igor Dodon si Partidul Socialistilor. in aceste conditii a fost pus capat aliantei PSRM-ACUM, iar Guvernul Chicu este considerat a fi minoritar, pe motiv ca nu are sprijinul unei aliante de guvernare.

Andrian Candu spune in ce conditii PDM va vota pentru Guvernul Chicu

Deputatul democrat Andrian Candu, fost presedinte al Parlamentului, spune ca sunt cateva conditii in care Partidul Democrat ar putea vota pentru investirea unui Guvern in frunte cu Ion Chicu, candidatul inaintat ieri de presedintele Igor Dodon, transmite IPN.

Igor Dodon l-a desemnat prim-ministru pe consilierul sau prezidential Ion Chicu

Fostul ministru al Finantelor in guvernul Filip, Ion Chicu, a fost desemnat miercuri premier al Republicii Moldova de catre presedintele Igor Dodon, dupa ce marti guvernul Maia Sandu a fost demis, dupa cinci luni de la investire.

Ion Chicu, desemnat de Igor Dodon la functia de prim-ministru al R. Moldova

Fostul ministru al Finantelor in Guvernul Filip si actualul consilier prezidential, Ion Chicu, a fost desemnat miercuri, 13 noiembrie, la functia de prim-ministru al Republicii Moldova printr-un decret semnat de presedintele Igor Dodon.

Slusari, despre Guvernul Chicu: Este Guvernul lui Dodon, negociat in conditii obscure cu Plahotniuc

Vicepresedintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari, a criticat investirea in functie a Guvernului condus de premierul Ion Chicu joi, 14 noiembrie, afirmand ca este un Guvern al presedintelui Igor Dodon, care ar fi fost negociat cu Vlad Plahotniuc.

Igor Grosu: Toata incercarea de a ambala Guvernul Chicu intr-o haina tehnocrata nu tine

Guvernul Chicu a fost votat de 62 de parlamentari. in timp ce unii afirma ca tara are nevoie de guvernare si ca au primit asigurari ca noul guvern va continua parcursul european si va relua proiectele sociale, altii au criticat dur graba in care a fost investit noul cabinet de ministri, care, potrivit lor, se incearca a fi prezentat ca unul tehnocrat, insa de fapt fiind un guvern PDM-PSRM, transmite IPN.

Igor Dodon: Maia Sandu a provocat intentionat demisia Guvernului. Nu era niciun sens pentru pasul pe care l-a facut

Igor Dodon a dat vina pe Blocul ACUM si pe Maia Sandu pentru demisia Guvernului. Presedintele tarii considera ca Guvernul a incalcat Constitutia cand si-a asumat raspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. Seful statului e de parere ca Maia Sandu intentionat a provocat demisia Cabinetului de ministri, pentru ca ar fi constientizat ca nu poate livra rezultate pozitive.

Maia Sandu: Igor Dodon vrea un Guvern pe care sa-l controleze, sa-l foloseasca in scopuri electorale

Prim-ministrul in exercitiu Maia Sandu, presedinta a Partidului Actiune si Solidaritate PAS) considera ca Igor Dodon vrea un Guvern pe care sa-l controleze, sa-l foloseasca in scopuri personale, scopuri electorale, dar nu este clar cum are de gand sa promoveze reforme, sa asigure credibilitatea acestui executiv si sa poata sa obtina asistenta externa ca sa poata creste veniturile cetatenilor si sa implementeze proiecte, transmite IPN.

Maia Sandu il acuza pe Igor Dodon ca arunca tara in haos

Lidera PAS Maia Sandu sustine ca, in momentul in care si-a asumat responsabilitatea pentru modificarea Legii procuraturii, nu si-a inchipuit ca Igor Dodon este atat de iresponsabil sa arunce tara in haos, inainte de aprobarea bugetului pentru 2020 si inainte ca tara sa obtina urmatoarele transe de finantate externa a bugetului, transmite IPN.

PSRM a decis:Vom sustine initiativa lui Igor Dodon privind crearea unui guvern minoritar. Nu vom crea o alianta cu alte fractiuni

Partidul Socialistilor, condus de Zinaida Greceanii, a anuntat ca va sustine initiativa lui Igor Dodon privind crearea unui guvern minoritar, format din profesionisti, din oameni apolitici si tehnocrati. Anuntul a fost facut in contextul refuzului Blocului ACUM de a accepta investirea in functie a unui guvern PSRM-ACUM, care sa nu fie condus de Maia Sandu.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1948 seconds )