Libnet.ro
UNICEF

05:30

Interventii la ONU pentru anchetarea uciderii lui Jamal Khashoggi

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Interventii la ONU pentru anchetarea uciderii lui Jamal Khashoggi

Treizeci si sase de tari au lansat un apel, la ONU, prin care cer Riadului o ancheta rapida si aprofundata a uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi in Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, pentru ca cei care se fac vinovati sa fie judecati, relateaza AFP. continuă pe Ziarul Bursa

Procurorul general: Sectia pentru anchetarea magistratilor functioneaza in afara principiilor constitutionale

Sectia pentru anchetarea magistratilor functioneaza in afara principiilor constitutionale ale legalitatii si impartialitatii, avertizeaza procurorul general Augustin Lazar, in solicitarea catre CSM de a sesiza Curtea Constitutionala asupra ordonantelor de guvern care modifica legile justitiei. El spune ca aceste modificari repetate duc si la anomalia ca procurorul sef al acestei sectii nu este subordonat procurorului general, dar procurorii Ministerului Public, subordonati procurorului general, ajung, prin efectul normelor, sa fie subordonati si procurorului sef al sectiei speciale. Existand o dubla subordonare, in raport cu entitati independente, functionarea acestei componente a activitatii judiciare a procurorilor este paralizata, spune Lazar.

Tudorel Toader NU isi asuma sectia pentru anchetarea magistratilor: Sa nu-mi cereti mie sa raspund pentru faptele altora

Replici taioase, marti, in Parlament, intre Tudorel Toader si cativa membrii PSD, printre care Eugen Nicolicea. Ministrul Justitiei a declarat ca nu isi asuma sectia pentru anchetarea.

inaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului trimite o misiune in Venezuela

Inaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului a anuntat, astazi, ca va trimite o echipa de cinci persoane in Venezuela, pentru a se intalni in special cu victime ale incalcarilor drepturilor omului.

Sectia pentru anchetarea magistratilor: Kovesi ar fi determinat un procuror-sef de sectie sa confirme un rechizitoriu nelegal/ Este urmarita penal pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la represiune nedreapta

Sectia de ancheta a magistratilor a facut publice vineri acuzatiile care i se aduc fostei sefe a DNA Laura Codruta Kovesi in cel de al doilea dosar penal deschis pe numele ei. Kovesi este acuzata, printre altele, ca ar fi determinat un procuror-sef de sectie sa confirme un rechizitoriu nelegal prin care au fost trimise in judecata cinci persoane si este urmarita penal pentru constituire de grup infractional organizat si pentru cinci infractiuni de complicitate la represiune nedreapta sub forma participatiei improprii.

Tudorel Toader nu isi asuma sectia pentru anchetarea magistratilor: Sa nu-mi cereti mie sa-mi asum faptele altora

Ministrul Justitiei le-a transmis contestatarilor Sectiei pentru infiintarea sectiei de anchetare a magistratilor, din Parlament, unde se dezbate motiunea prin care opozitia ii cere demisia, ca aceasta structura a fost infiintata prin modificarea in Parlament a legilor justitiei, ci nu de el, iar Ordonanta de Urgenta privind aceasta sectie a fost pentru operationalizarea ei, pentru ca nu se voia ca sectia sa functioneze. Sa nu mi cereti mie sa-mi asum faptele altora, a transmis Tudorel Toader de mai multe ori, in plenul Camerei Deputatilor.

DNA: GRECO nu a fost informata despre Ordonanta 7 si isi intareste opinia ca Sectia pentru anchetarea magistratilor trebuie desfiintata

Grupul Statelor impotriva Coruptiei GRECO) si cel al Comitetului MONEYVAL - Comitet de experti pentru evaluarea masurilor de combatere a spalarii banilor din Consiliul Europei nu au fost informate despre adoptarea Ordonantei 7 care modifica din nou legile justitiei si isi intaresc opinia ca Sectia pentru investigarea magistratilor trebuie desfiintata, anunta Directia Nationala Anticoruptie. DNA mai spune ca reprezentantii GRECO au transmis ca situatia creata ca urmare a adoptarii Ordonantei 7 va fi avuta in vedere la urmatorul raport de evaluare care va fi discutat la reuniunea din 17-21 iunie 2019.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,207 seconds )