Libnet.ro
UNICEF

01:05

Noi cazuri de pesta porcina africana la granita cu Romania

România Liberă România Liberă,
Noi cazuri de pesta porcina africana la granita cu Romania

Agentia pentru Siguranta Alimentelor din Bulgaria BFSA) a confirmat noi cazuri de pesta porcina afr. continuă pe România Liberă

Bulgaria confirma noi cazuri de pesta porcina africana la granita cu Romania

Agentia pentru Siguranta Alimentelor din Bulgaria BFSA) a confirmat noi cazuri de pesta porcina africana la un porc mistret si la un porc crescut intr-o gospodarie din orasul Belene, la granita cu Romania, transmit BTA si Reuters, citate de Agerpres.

Numarul focarelor active de pesta porcina africana a crescut la 192, acestea evoluand in 18 judete

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA) anunta ca in prezent sunt 192 de focare de pesta porcina africana, in 77 de localitati din 18 judete. Numarul focarelor active a crescut fata de luna iunie, cand erau raportate 55 de focare active. Pana acum, au fost ucisi aproape 370. 000 de porci afectati de boala, iar valoarea despagubirilor depaseste 252 de milioane de lei.

Pesta porcina africana in apropiere de Galati. Doi mistreti au fost gasiti morti nu departe de Gradina Zoologica

Animalele prezentau simptomele specifice bolii, insa prezenta virusului nu a fost, deocamdata, confirmata. Probele au fost trimise la laboratorul de referinta. Autoritatile recomanda galatenilor care merg la agrement in padurea Garboavele sa ramana in zonele amenajate, mai ales daca au animale de companie cu ei.

incepe vanarea mistretilor in Arges. Cel putin 132 de animale vor fi impuscate dupa aparitia noului focar de pesta porcina africana

132 de porci mistreti vor fi vanati intr-o prima faza, in Arges, dupa ce, saptamana aceasta, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti a confirmat, in cazul animalului prezenta virusului pestei porcine africane PPA).

Pesta porcina africana la un mistret, intr-o comuna din Arges. Cadavrul animalului a fost descoperit intr-o padure din Mihaesti

Prefectul Emilian Dragnea a convocat marti o sedinta a Centrului Local de Combaterea a Bolilor la Animale CLCB) pentru a adopta planul de masuri specifice dupa ce Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti a confirmat prezenta virusului pestei porcine africane PPA) la un cadavru de porc mistret descoperit intr-o padure din Mihaesti, pe raza fondului de vanatoare 25 Gradistea, in apropierea comunei Schitu Golesti.

Pesta porcina africana a fost confirmata in Prahova. Autoritatile au impus carantina

Primul caz de pesta porcina africana a fost confirmat intr-o gospodarie din comuna prahoveana Poienarii Burchii. Autoritatile au impus carantina in zona afectata.

Pe langa Niculesti si Lunguletu, inca un focar de pesta porcina, in Dambovita

Pesta porcina a fost confirmata pana acum in trei localitati dambovitene, respectiv Niculesti, Razvad si Lunguletu. Miercuri s-a intrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor din judet pentru a adopta masurile care se impun, se arata intr-un comunicat al Prefecturii.

Pesta porcina revine in Olt. Doua focare in sudul judetului

DSVSA Olt informeaza ca exista suspiciunea de pesta porcina in doua gospodarii din sudul judetului Olt. O ancheta epidemiologica este in curs.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2256 seconds )