Libnet.ro
UNICEF

14:30

Numirea Adinei Florea in fruntea Sectiei Speciale, blocata din nou in CSM

Antena3 Antena3,
Numirea Adinei Florea in fruntea Sectiei Speciale, blocata din nou in CSM

Numirea Adinei Florea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie SIIJ) va fi reluata, dupa ce, marti, votul din cadrul plenului Consiliului Superior al Magistraturii. continuă pe Antena3

Numirea Adinei Florea in fruntea Sectiei speciale, la a 7-a incercare. SIIJ a fost criticata atat de demnitari romani, cat si de organisme internationale

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii incearca, marti, pentru a saptea oara, sa valideze rezultatele concursului pentru numirea Adinei Florea in fruntea controversatei Sectii pentru investigarea.

Peste 50 de procurori ii cer procurorului CSM Codrut Olaru sa blocheze a saptea incercare a Liei Savonea de numire a Adinei Florea la sefia Sectiei speciale

Magistratii din CSM care contesta numirea Adinei Florea la sefia Sectiei de anchetare a magistratilor vor incerca in sedinta de marti sa amane din nou acest punct de pe ordinea de zi a plenului CSM. Procurorul Codrut Olaru este cel care ar putea inclina balanta, iar 54 de procurori de la Parchetul General, DNA si DIICOT au semnat o scrisoare prin care ii cer procurorului sa voteze pentru amanare pana la pronuntarea unei decizii a Curtii Europene de Justitie pe tema sectiei speciale, au declarat pentru HotNews. ro surse judiciare.

A saptea incercare de numire a Adinei Florea la sefia Sectiei Speciale

Sefa CSM, Lia Savonea, incearca marti, pentru a saptea oara, sa o instaleze pe Adina Florea la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie SIIJ). Vineri, ea a anuntat convocarea unei noi sedinte de plen pentru ziua de astazi la ora 13.

Birchall, inaintea plenului CSM in care Savonea incearca iar numirea Adinei Florea la Sectia speciala: Vremea smecheriilor introduse nu stiu de cine nu stiu pe unde trebuie sa apuna

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a reiterat, marti, inaintea plenului CSM, punctul sau de vedere potrivit caruia Sectia de investigare a infractiunilor din justitie SIIJ), asa cum este reglementata in acest moment, nu poate continua sa functioneze. Vremea smecheriilor introduse asa nu stiu de cine nu stiu pe unde cred ca trebuie sa apuna si sper eu ca a apus, a spus Birchall, aflata in conflict deschis cu Savonea.

Al saptelea esec pentru Lia Savonea in inscaunarea Adinei Florea la Sectia Speciala

Lia Savonea a inregistrat marti o noua infringere in incercarea de a valida numirea Adinei Florea in fruntea Sectiei Speciale. Este cea de-a saptea incercare esuata. Adina Florea, respinsa de trei ori de presedintele Iohannis la sefia DNA, trebuie sa astepte acum o noua sedinta de plen a CSM unde sa se obtina o majoritate pentru validarea numirii in fruntea SIIJ.

A saptea incercare a sefei CSM de numire a Adinei Florea la sefia Sectiei de anchetare a magistratilor Dupa sase tentative esuate, Savonea i-a amenintat cu excluderea pe magistratii care nu vin la sedinta

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii CSM), Lia Savonea, va face astazi o a saptea incercare de numire a procurorului Adina Florea la sefia Sectiei de anchetare a magistratilor, pe fondul unei crize fara precedent in CSM. in urma cu o saptamana, dupa ce a esuat din nou in acest demers din cauza lipsei de cvorum, Savonea a anuntat ca va initia modificari legislative astfel incat membrii CSM care lipsesc nejustificat de la sedinte sa isi piarda mandatul.

Dosarul Adinei Florea, clasat de procurori

Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a clasat dosarul de abuz in serviciu, deschis pe numele Adinei Florea. Florea era acuzata ca i-a furnizat lui Darius Valcov documente clasificate, mai exact.

O noua incercare esuata de instalare a Adinei Florea la sefia SIIJ: Numirea sa, amanata pentru a saptea oara

Numirea Adinei Florea la conducerea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie SIIJ) s-a amanat, marti, pentru a saptea oara. Asta dupa ce, la capatul a sapte ore de discutii, votul dat in.

Dosarul Adinei Florea, clasat de Sectia speciala. CSM a incercat, in mai multe randuri, sa o instaleze la sefia SIIJ

Procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie au clasat dosarul in care Adina Florea, propusa pentru a prelua sefia SIIJ, i-ar fi distribuit documente secrete fostului consilier guvernamental.

PRESEDINTELE CSM INSISTA in conflict cu Ana Birchall, Lia Savonea doreste inscaunarea Adinei Florea

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii CSM), Lia Savonea, incearca, maine, pentru a saptea oara, sa o instaleze pe Adina Florea la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie SIIJ).

ştiri de la Antena3

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2251 seconds )