Libnet.ro
UNICEF

17:15

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate un precedent periculos

Hotnews Hotnews,
 Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate un precedent periculos

Ce ar fi in neregula cu ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate? in primul rand, modul de adoptare a incalcat in mod grosolan principiul transparentei decizionale: nu numai ca nu a existat o publicare a proiectului anterioara adoptarii, dar niciuna dintre principalele prevederi votul in orice sectie de votare, mandatele alocate circumscriptiei pentru cetatenii din strainatate, modul de strangere a semnaturilor de sustinere, obligativitatea ca cel care strange semnaturi pentru sustinerea unei candidaturi sa fie imputernicit in scris de catre conducerea partidului etc. ) nu a facut subiectul unor discutii publice. continuă pe Hotnews

Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate. Ce se intampla acum cu legea

Comisia juridica a Senatului a adoptat, marti, raportul de respingere pe Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate. Senatul este prima camera sesizata pe actul normativ care se afla in Parlament in procedura de urgenta. Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate Potrivit Mediafax, acest raport reglementeaza alegerile anticipate si a fost adoptat cu opt voturi .

CJ a Senatului a RESPINS marti OUG privind alegerile anticipate

Comisia Juridica a Senatului a respins marti, cu voturile PSD, UDMR si ALDE, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, ale carei principale prevederi vizau ca romanii vor putea vota la orice sectie din tara sau din strainatate la.

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa marti, de senatorii din Comisia juridica.

Ordonanta de urgenta privind anticipatele, respinsa de senatorii din Comisia Juridica

Senatorii din Comisia Juridica au respins, marti, Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate. Pentru respingerea actului normativ au votat alesii PSD, UDMR si cei ai ALDE, in timp ce in favoarea OUG s-au.

Ordonanta de urgenta privind vanzarea cartelelor prepay doar cu buletinul este neconstitutionala - Curtea Constitutionala

Ordonanta de urgenta privind vanzarea cartelelor prepay doar cu buletinul adoptata de Guvernul Dancila este neconstitutionala, a decis marti Curtea Constitutionala.

Avocatul Poporului va decide saptamana viitoare daca sesizeaza CCR privind OUG pe alegerile anticipate

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirma ca institutia va decide saptamana viitoare daca va sesiza sau nu Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate. Renate Weber a declarat, la RFI, ca nu va face o sesizare in bloc a CCR, pe toate cele 25 de ordonante de urgenta adoptate recent de Guvernul Orban.

OUG privind alegerile anticipate, respinsa in Comisia juridica din Senat

Raportul de respingere a OUG a fost adoptat prin votul senatorilor PSD si al celor de la UDMR. Aceasta in conditiile in care liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca a trimis o scrisoare oficiala Avocatului Poporului, dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG, considerand ca este inacceptabila schimbarea mascata a sistemului electoral, mai multe puncte ale actului normativ fiind neconstitutionale.

CCR a respins, cu unanimitate, Ordonanta de urgenta privind cumpararea cartelelor prepay doar cu buletinul

Curtea Constitutionala CCR) a declarat, cu unanimitate de voturi, neconstitutionala ordonanta de urgenta adoptata anul trecut de Guvernul Dancila, prin care s-a introdus prevederea ca vanzarea cartelelor de telefon prepay sa fie posibila doar cu buletinul.

Ciolacu, Ponta si Tariceanu cer Avocatului Poporului sa sesizeze CCR pe ordonanta privind alegerile anticipate

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, presedintele Pro Romania, Victor Ponta, si presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, au cerut marti Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta de urgenta referitoare la organizarea alegerilor anticipate, dar si cu privire la toate cele 25 de OUG adoptate de Guvernul Orban in sedinta din 4 februarie.

Document. UDMR ii cere Avocatului Poporului sa conteste la CCR ordonanta de urgenta pe alegeri anticipate

UDMR i-a solicitat Avocatului Poporului, Renate Weber, sa trimita la CCR ordonanta de urgenta privind organizarea alegerilor anticipate, potrivit unui document obtinut de Adevarul. Partidul condus de Kelemen Hunor contesta articolul care permite votul la orice sectie de votare, indiferent de adresa din buletin. UDMR critica faptul ca Guvernul Orban a schimbat legea electorala prin OUG, nu prin lege, si doar cu cateva luni inainte de scrutin.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2069 seconds )