Libnet.ro
UNICEF

13:15

Pesta porcina africana. Suspiciuni pentru un nou focar

Antena3 Antena3,
Pesta porcina africana. Suspiciuni pentru un nou focar

Comitetul Local de Combatere a Bolilor CCL) a decis joi sacrificarea suinelor dintr-o gospodarie familiala din satul Castelu, in urma prezentarii raportului de suspiciune de pesta porcina africana PPA),. continuă pe Antena3

ANSVSA: Sunt 1.092 de focare de pesta porcina africana in 18 judete din Romania

Numarul focarelor de pesta porcina africana a ajuns la 1. 092, virusul fiind semnalat in 287 de localitati din 18 judete, anunta Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta.

S-au speriat de pesta porcina africana si si-au sacrificat porcii, dar au uitat sa faca examenul trichineloscopic

Locuitorii din comunele aflate in partea de sud a judetului Gorj s-au speriat de aparitia pestei porcine africane, dupa ce un focar a aparut intr-o localitate apropiata din judetul Dolj si au inceput sa-si sacrifice porcii,. Mai grav este faptul ca localnicii nu au mai mers de teama sa efectueze examenul trichineloscopic.

ANSVSA: Despagubiri de aproximativ 900.000 de lei, platite de autoritati in Baragan in focare de pesta porcina

Numarul focarelor de pesta porcina africana a ajuns la 1. 092, virusul fiind semnalat in 287 de localitati din 18 judete, anunta Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA). Pana in prezent, au fost ucisi 360. 800 de porci afectati de boala, fiind platite despagubiri in valoare de peste 190 de milioane de lei.

ştiri de la Antena3

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1986 seconds )