Libnet.ro
UNICEF

20:02

Peste 800 de universitari reclama la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen in scoli

Hotnews Hotnews,
 Peste 800 de universitari reclama la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen in scoli

SNSPA, cu sustinerea altor universitati din Romania, centre si institute de cercetare, asociatii profesionale universitare si sprijinita de peste 800 de profesori si cercetatori romani si straini, a depus la Curtea Constitutionala un punct de vedere prin care sustine sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educatiei Nationale 12011, prin care se interzice in institutiile de invatamant referirea la identitatea de gen. continuă pe Hotnews

CCR: Legea care anuleaza decizia Guvernului de a desfiinta Institutul Revolutiei Romane - constitutionala

Curtea Constitutionala a respins, joi, sesizarea Guvernului asupra Legii pentru respingerea OUG 912019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, stabilind ca actul normativ este constitutional.

CCR a decis ca legea care inlocuieste educatia sexuala cu educatia sanitara este constitutionala. Orele se vor face doar cu acordul parintilor

Curtea Constitutionala a respins, joi, sesizarea facuta de presedintele Klaus Iohannis la legea care conditioneaza educatia sexuala in scoala de acceptul parintilor. Este vorba despre o lege a PSD si PNL,.

Legea care trecea Palatul administrativ din Focsani in administrarea Consiliului Judetean Vrancea, declarata neconstitutionala de CCR

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis si a declarat neconstitutionala in ansamblul sau legea care prevedea trecerea Palatului administrativ.

Legea care scoate educatia sexuala din scoli este constitutionala - CCR

Legea prin care educatia sexuala in scoli este inlocuita cu educatie sanitara este constitutionala, a decis joi Curtea Constitutionala, care a respins astfel sesizarea lui Klaus Iohannis. Actul normativ prevede ca in scoli se vor derula, doar cu acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor, programe de educatie pentru viata, inclusiv de educatie sanitara, pentru prevenirea contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor.

VIDEO Orban: Guvernul va ataca la CCR legea de majorare a pensiilor cu 40%

Ludovic Orban a declarat, marti, ca va ataca la CCR proiectul de lege impus in Parlament de PSD de majorare a pensiilor cu 40%. De asemenea, premierul a spus ca social-democratii sunt dusmanul Romaniei, pentru ca risca sa arunce Romania intr-o criza economica.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 20:02

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2254 seconds )