Libnet.ro
UNICEF

16:00

Piedica la Senat pentru alegerea primarilor in doua tururi

România Liberă România Liberă,
Piedica la Senat pentru alegerea primarilor in doua tururi

Proiectul initiat de parlamentarii USR, privind alegerea primarilor in doua tururi, a fost respins d. continuă pe România Liberă

Legea USR pentru alegerea primarilor in doua tururi, respinsa de Senat cu votul PSD si UDMR

Senatorii au respins, miercuri, propunerea legislativa a USR, care prevede revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin in cazul in care niciunul dintre candidati nu intruneste majoritatea de voturi. Proiectul a fost respins cu 47 de voturi impotriva si 33 de voturi pentru. impotriva au votat PSD si UDMR.

PSD si UDMR resping oficial revenirea la alegerea primarilor in doua tururi. Proiectul USR a cazut la votul din Senat

PSD si UDMR au votat impotriva proiectului de lege care urmareste revenirea alegerii primarilor in doua tururi. Initiativa legislativa a fost respinsa de Senat, iar Camera Deputatilor e forul decizional.

Ciolacu, dupa respingerea proiectului privind alegerea primarilor in doua tururi: PNL a chiulit, asta ca sa stiti cand ii mai auziti rupandu-si camasa de pe ei

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, ca PNL a chiulit de la votul din Senat unde a fost respins proiectul care viza alegerea primarilor in doua tururi. Sau poate ca, de fapt, fara voturile fostilor pesedisti nu pot sa faca nimic singuri, a transmis Ciolacu.

UDMR neaga santajul la PNL: Alegerea primarilor in doua tururi nu a fost subiectul discutiei. Am spus sa se abtina de la folosirea OUG-urilor

Senatorul UDMR Cseke Atilla a dezmintit informatia cumca UDMR i-ar fi impus liderului PNL Ludovic Orban ca in schimbul sustinerii noului guvern sa se renunte la o eventuala modificare a legislatiei electorale astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi. Acesta a explicat ca in timpul consultarilor cu presedintele, formatiunea sa a venit cu trei solutii de premier si a cerut ca noul guvern sa se abtina din a emite OUG-uri.

UDMR isi explica votul alaturi de PSD impotriva alegerii primarilor in doua tururi invocand o decizie CCR si recomandarile Comisiei de la Venetia. Cseke: Dupa iunie 2020 putem dezbate acest subiect

Cseke Attila sustine ca senatorii UDMR au votat impotriva alegerii primarilor in doua tururi deoarece exista o decizie a Curtii Constitutionale potrivit careia este neconstitutionala modificarea legii electorale cu mai putin de un an pana la alegerile locale. De asemenea, spune el, Comisia de la Venetia recomanda sa nu se faca interventii legislative in domeniul electoral cu mai putin de un an inaintea scrutinului.

Lovitura pentru USR. Alegerea primarilor in doua tururi, respinsa in Senat

Plenul Senatului a respins, miercuri, cu 33 de voturi pentru si 47 impotriva, proiectul initiat de parlamentari USR privind alegerea primarilor in doua tururi. in raportul comun de respingere a proiectului,.

Propunerea USR privind alegerea primarilor in doua tururi - respinsa la Senat

Propunerea legislativa a USR privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respinsa, miercuri, la Senat prin voturile UDMR si PSD, senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmand ca PSD si UDMR nu sunt partide nationale, democratice, ci o gasca de baroni locali care vor sa conduca primariile si judetele ca niste mosieri.

Alegerea primarilor in doua tururi, respinsa la vot in Senat de PSD cu sprijinul UDMR. Decizia finala, in Camera Deputatilor

PSD continua sa depuna toate eforturile pentru a se opune revenirii la sistemul electoral de alegere in doua tururi a primarilor! Miercuri, plenul Senatului a respins prin vot initiativa legislativa de modificare.

PSD si UDMR resping oficial revenirea la alegerea primarilor in doua tururi

PSD si UDMR au votat impotriva proiectului de lege care urmareste revenirea alegerii primarilor in doua tururi. Initiativa legislativa a fost respinsa de Senat, iar Camera Deputatilor e forul.

Senatul a respins initiativa legislativa a USR privind alegerea primarilor in doua tururi

Plenul Senatului a respins, miercuri, cu 33 de voturi pentru si 47 impotriva, proiectul initiat de parlamentari USR privind alegerea primarilor in doua tururi.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2814 seconds )