Libnet.ro
UNICEF

08:45

Florin Roman iese la atac: Decizia CCR in cazul pensiilor speciale, rusinoasa si dezonoranta

Adevărul Adevărul,
Florin Roman iese la atac: Decizia CCR in cazul pensiilor speciale, rusinoasa si dezonoranta

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, catalogheaza decizia CCR in cazul legii privind abrogarea pensiilor speciale drept rusinoasa si dezonoranta si arata ca liberalii vor veni cu un nou act normativ pe aceasta tema care va tine cont de motivarea Curtii. continuă pe Adevărul

Euractiv: Avocatul Mircea Ursuta, despre decizia CCR privind amenzile: Ar trebui sterse ca efect al deciziei

Mircea Ursuta, avocat in Baroul Bihor, a explicat intr-un scurt interviu pentru EurActivRomania decizia CCR de miercuri privind anularea majorarii amenzilor pe perioada starii de urgenta. Din punctul meu de vedere, nu e nevoie nici macar de plangere. Amenzile ar trebui sterse ca efect al deciziei CCR, evident, de la data publicarii in Monitorul Oficial, spune Ursuta .

Avocatul Adrian Toni Neacsu, dupa decizia CCR: Nu se anuleaza amenzile

Adrian Toni Neacsu, fost judecator CSM, in prezent avocat, spune ca nu decizia CCR de miercuri nu anuleaza automat amenzile date in starea de urgenta. Nu urmeaza un val de plangeri in instanta, nu se anuleaza amenzile, spune fostul judecator.

KLAUS IOHANNIS: CCR are obligatia de a revizui nu doar decizia in cazul Kovesi, ca urmare a hotararii CEDO

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca CCR are obligatia de a revizui de indata nu doar decizia in cazul Kovesi, ca urmare a hotararii CEDO, afirmand ca CCR a decis revocarea din functie a lui Kovesi la propunerea unui ministru al Justitiei de trista amintire. Presedintele a apreciat ca este necesara o reforma la nivelul CCR si a lansat un nou atac la adresa PSD.

Iohannis afirma ca CCR are obligatia de a revizui decizia in cazul Kovesi

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca CCR are obligatia de a revizui de indata nu doar decizia in cazul Kovesi, ca urmare a hotararii CEDO, afirmand ca CCR a decis revocarea din functie a lui Kovesi la propunerea unui ministru al Justitiei de trista amintire. Presedintele a apreciat ca este necesara o reforma la nivelul CCR si a lansat un nou atac la adresa PSD.

Ludovic Orban, despre decizia CCR privind amenzile: Sunt socat de hotarare, dar e pe linia deciziilor date in perioada Dragnea Vom reface legea pensiilor speciale

La fel ca si alte decizii luate in perioada lui Dragnea, CCR arata ca este de partea celor care incalca legea, sanctionand pe toti cetatenii corecti care au respectat regulile. Prin aceasta decizie, Guvernul este practic impiedicat sa apere viata si sanatatea romanilor. Se poate ajunge la situatia ca sa nu mai putem da nicio amenda. Este o sentinta care ma socheaza si care are un vadit caracter politic, a declarat premierul Ludovic Orban intr-un discurs tinut la Academia Tehnica Militara. Acesta spune ca se vor gandi la o noua forma a legii privind pensiile speciale.

LUDOVIC ORBAN, REFERITOR LA DECIZIA IN CAZUL KOVESI: CCR s-a compromis

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, sustine ca prin decizia CEDO in cazul Laurei Codruta Kovesi CCR s-a compromis, subliniind necesitatea reanalizarii modului in care se compune si functioneaza Curtea Constitutionala a Romaniei.

Laura Codruta Kovesi: CEDO stabileste ca decizia CCR a limitat dreptul de acces la instanta. Cum ramane cu Tudorel Toader

Laura Codruta Kovesi arata ca CEDO nu apara persoana procurorului sef, ci intreg siistemul de justitie. Fosta sefa a DNA a vorbit la Europa FM despre decizia CEDO, care i-a dat castig de cauza in procesul deschis impotriva statului roman, ca urmare a revocarii ei din fruntea parchetului anticoruptie.

CCR: Abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au decis, miercuri, ca legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala, potrivit unor surse din institutie. Curtea a fost sesizata in acest sens de Avocatul Poporului si inalta Curte de Casatie si Justitie.

Digi 24: Cine va putea contesta, de fapt, amenzile primite in starea de urgenta, dupa decizia CCR? Ce spun un fost sef al Curtii si un avocat

Cine va putea contesta amenzile primite pe durata starii de urgenta, dupa decizia Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionala OUG prin care au fost majorate amenzile date pentru incalcarea ordonantelor militare?.

FACIAS: Decizia CCR nu atrage automat anularea amenzilor primite de romani in timpul starii de urgenta. Cetatenii trebuie sa se adreseze instantelor de judecata

Romanii care au fost amendati pentru incalcarea ordonantelor militate se pot adresa instantelor de judecata pana la 30 mai pentru contestarea sanctiunilor in urma deciziei CCR de neconstitutionalitate, transmite un comunicat al Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului FACIAS).

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2203 seconds )