Libnet.ro
UNICEF

10:45

Florin Iordache, despre raportul MCV: Sunt chestiuni fundamentale care trebuie modificate

Antena3 Antena3,
Florin Iordache, despre raportul MCV: Sunt chestiuni fundamentale care trebuie modificate

Deputatul PSD Florin Iordachea vorbit in emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, despre raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de cooperare si verificare in domeniul justitiei s. continuă pe Antena3

Monica Macovei, despre raportul MCV: Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca raportul MCV dat publicitatii miercuri este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene, avertizand ca exista riscul redeschiderii unor chestiuni care, in ra.

Monica Macovei despre raportul MCV: Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din rapoartele MCV/ Niciodata nu s-a pus problema redeschiderii unor chestiuni inchise

Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din rapoartele MCV, avertizand ca exista riscul redeschiderii unor chestiuni care, in raportul din ianuarie 2017, au fost considerate inchise. Acesta este un mare pas inapoi cauzat de PSDALDE, care trebuie sa plateasca, afirma fostul ministru al justitiei, europarlamentarul Monica Macovei. Potrivit acesteia, cchimbarile propuse la legile justitiei, in special cele privind inspectia judiciara, raspunderea magistratilor si procedura de numire a procurorilor cu functii de conducere, sunt considerate ca fiind aspecte care afecteaza independenta sistemului judiciar si pot constitui un motiv pentru reexaminarea raportului de evaluare din ianuarie 2017.

Iordache, despre recomandarea din raportul MCV sa fie cerut punct de vedere de la Comisia de la Venetia: Nu se modifica modalitatea de numire procurorilor sefi, nu este necesar. Daca se modifica, vom solicita

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justitiei si presedintele comisiei speciale parlamentare pentru legile justitiei, a declarat ca nu este necesar sa fie cerut aviz de la Comisia de la Venetia inainte de a se modifica procedura de numire a procurorilor de rang inalt, intrucat in prezent se propune sa nu se modifice aceasta numire, iar presedintele Romaniei sa ramana in aceasta procedura.

Florin Iordache:Avem restante la justitie, le vom rezolva pana la anul

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, deputatul PSD Florin Iordache, a admis ca exista restante evidentiate de Raportul MCV, el mentionand ca acestea vor fi rezolvate astfel incat, in 2018, mecanismul de verificare si cooperare pentru Romania sa fie ridicat.

Critici dure in Raportul MCV. Monitorizarea in domeniul justitiei, prelungita pana-n 2018, din cauza politicienilor. Parlamentul, somat sa elimine incompatibilii.

Progresele Romaniei de a indeplini recomandarile din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare MCV) in domeniul justitiei sunt afectate de situatia politica, mentioneaza raportul Comisiei Europene, dat ieri publicitatii. in document sunt invocate, printre altele, scandalurile provocate de Ordonanta 13 si de proiectul de modificare a legilor justitiei. Raportul MCV recomanda adoptarea unor decizii rapide cu privire la parlamentarii incompatibili.

Critici dure in Raportul MCV. Monitorizarea in domeniul justitiei, prelungita pana-n 2018, din cauza politicienilor. Parlamentul, somat sa elimine incompatibilii

Progresele Romaniei de a indeplini recomandarile din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare MCV) in domeniul justitiei sunt afectate de situatia politica, mentioneaza raportul Comisiei Europene, dat ieri publicitatii. in document sunt invocate, printre altele, scandalurile provocate de Ordonanta 13 si de proiectul de modificare a legilor justitiei. Raportul MCV recomanda adoptarea unor decizii rapide cu privire la parlamentarii incompatibili.

Ce tema de casa primesc Dragnea si Tariceanu de la Comisia Europeana/ Parlamentul, rusinea Romaniei in raportul MCV

Raportul MCV recomanda adoptarea unor decizii rapide cu privire la toate cazurile nesolutionate referitoare la parlamentari, care fac obiectul unei hotarari definitive in materie de integritate. In raport se arata ca sunt sase cazuri de parlamentari care sunt inca in functii, desi exista fie decizii definitive in instanta care le interzic sa ocupe mai ocupe timp de trei ani o functie publica, fie o decizie neconstata a Agentiei Nationale de Integritate. Oficialii europeni recomanda sefilor Parlamentului sa anunte un caldendar pentru luarea unei decizii. Masurile luate de Parlament in legatura cu aceste sase cazuri ar permite realizarea de progrese rapide cu privire la aceasta recomandare, se arata in raportul MCV.

De ce este atat de grav raportul MCV

Numai un ministru al justitiei transformat intr-un sinistru politruc putea vinde drept pozitiv raportul MCV dat publicitatii miercuri de Comisia Europeana. Spre rusinea lui, toate celelalte voci autorizate din sistemul judiciar, de la asociatii de magistrati, la procurorul general si chiar CSM au vazut evidenta, si anume regresul, avertismentul si mesajul grav primit de Romania de la Bruxelles. Trei sunt mesajele importante din acest raport: avantul reformist s-a pierdut in cursul anului 2017, exista riscul redeschiderii unor aspecte considerate inchise in raportul din ianuarie iar mecanismul va continua si in 2018. Ce inseamna toate astea pentru Romania?.

Raportul MCV recomanda Romaniei sa astepte avizul Comisiei de la Venetia inainte de a schimba procedura de numire a procurorilor sefi

Raportul MCV recomanda Romaniei sa astepte avizul Comisiei de la Venetia inainte de a schimba procedura de numire a procurorilor sefi. Ramane ca recomandare ca Romania sa ceara avizul Comisiei de la Venetia. Indeplinirea acestei recomandari este menite sa asigure garantii in ce priveste transparenta, independenta si sistemul de checks and ballances, chiar daca decizia finala urmeaza sa fie luata la nivel politic, se arata in raportul MCV.

DNA: Raportul MCV vrea inlaturarea suspiciunilor ca imunitatea parlamentarilor e folosita ca scut in fata procurorilor

Raportul MCV subliniaza importanta mentinerii independentei DNA si insista ca trebuie adoptate criterii obiective la ridicarea imunitatilor parlamentarilor, astfel incat sa nu mai existe suspiciuni.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2058 seconds )