Libnet.ro
UNICEF

05:00

Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a procurorilor-sefi

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a procurorilor-sefi

ACTUALIZARE 16:12 Presedintele Iohannis critica propunerile lui Toader: Modificarile legilor Justitiei reprezinta un atac asupra statului de drept si a luptei anticoruptie Presedintele Klaus Iohannis a criticat propunerile de modificare a legilor 303/2004, 304/2004 si 317/2004 precizand ca acestea constituie un atac asupra statului de drept, potrivit unui comunicat de presa. *ACTUALIZARE 15:56 Platforma Romania 100: Independenta justitiei e pusa in grav pericol de coalitia PSD-ALDE prin pachetul de modificare a legilor justitiei *ACTUALIZARE 15:50 PICCJ face precizari privind modificarile ce urmeaza a fi aduse legilor Justitiei *ACTUALIZARE 15:15 Ludovic Orban: Am discutat cu USR despre depunerea unei motiuni simple impotriva ministrului Justitiei *ACTUALIZARE 14:50 Inspectia Judiciara saluta intentia ministrului Justitiei de a consolida independenta acestei institutii fata de CSM *ACTUALIZARE 14:11 Ghinea: Daca Romania avea legile propuse de Tudorel Toader, nu ar mai fi intrat in UE *ACTUALIZARE 14:03 Orban, despre modificarea legilor justitiei: PNL se va lupta cu toate armele ca aceste enormitati sa nu fie adoptate *ACTUALIZARE 11:20 Toader doreste majorarea vechimii necesare pentru promovarea magistratilor * ACTUALIZARE 11:10 Toader: Vorbim despre legile justitiei - legea 303, 304 si 317. continuă pe Ziarul Bursa

Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a procurorilor sefi

ACTUALIZARE 14:50 Inspectia Judiciara saluta intentia ministrului Justitiei de a consolida independenta acestei institutii fata de CSM Reprezentantii Inspectiei Judiciare apreciaza intentia ministrului Justitiei de a consolida independenta acestei institutii fata de Consiliul Superior al Magistraturii si sustin ca modificarile sunt in acord cu punctele de vedere ale Inspectiei referitoare la necesitatea autonomiei, a declarat purtatorul de cuvant al IJ, Alin Bogdan Alexandru. *ACTUALIZARE 14:11 Ghinea: Daca Romania avea legile propuse de Tudorel Toader, nu ar mai fi intrat in UE *ACTUALIZARE 14:03 Orban, despre modificarea legilor justitiei: PNL se va lupta cu toate armele ca aceste enormitati sa nu fie adoptate *ACTUALIZARE 11:20 Toader doreste majorarea vechimii necesare pentru promovarea magistratilor * ACTUALIZARE 11:10 Toader: Vorbim despre legile justitiei - legea 303, 304 si 317.

BREAKING NEWS Presedintele Romaniei, exclus din procedura numirii sefului DNA, DIICOT si Procurorului General

Presedintele Romaniei isi va pierde prerogativa de a numi sefii DNA, DIICOT si Parchetului General, potrivit unei propuneri facute publice marti de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Toader a spus ca viitori procurori-sefi vor fi numiti de Sectia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei. El a motivat modificarea radicala printr-o cerere a Comisiei Europene, prin MCV. Tudorel Toader a mai spus ca presedintele Inaltei Curti va ramane numit de presedintele Romaniei, la propunerea Sectiei de Judecatori a CSM in locul plenului CSM, ca in prezent).

Presedintele Romaniei, exclus din procedura numirii sefului DNA, DIICOT si Procurorului General

Presedintele Romaniei isi va pierde prerogativa de a numi sefii DNA, DIICOT si Parchetului General, potrivit unei propuneri facute publice miercuri de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Toader a spus ca viitori procurori-sefi vor fi numiti de Sectia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei. El a motivat modificarea radicala printr-o cerere a Comisiei Europene, prin MCV. Tudorel Toader a mai spus ca presedintele Inaltei Curti va ramane numit de presedintele Romaniei, la propunerea Sectiei de Judecatori a CSM in locul plenului CSM, ca in prezent).

VIDEO Principalele propuneri de modificare a legilor justitiei anuntate de Tudorel Toader: Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Procurorului General / Procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru eroril

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, principalele propuneri de modificare a legilor justitiei. Propunerile de modificare prezentate de Tudorel Toader vizeaza legile 303/2004 statutul judecatorilor si procurorilor), 304/2004 privind organizarea judiciara) si 317/2004 privind CSM), nu si Codul penal - amnistia, gratierea si abuzul in serviciu. Una dintre cele mai importante schimbari anuntate de Tudorel Toader este excluderea presedintelui Romaniei din procedura de numire a sefului DNA, DIICOT si Procurorului General. Tudorel Toader a anuntat modificari si in ceea ce priveste raspunderea magistratilor: procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare. De asemenea, magistratii reclamati pentru posibile fapte penale vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT scapa de DNA).

Ministrul Justitiei, proiect de modificare a Legilor justitiei. Presedintele Romaniei, scos din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Procurorului General

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta schimbari majore in proiectul de lege privind modificarea Legilor justitiei: presedintele Romaniei ar putea fie exclus din procedura de numire a procurorilor-sefi din DNA si DIICOT si a procurorului general, Inspectia Judiciara ar putea trece din subordinea CSM in cea a ministrului Justitiei, iar o noua directie, separata de DNA si DIICOT, o sa-i ancheteze pe magistratii acuzati de coruptie.

Presedintele Romaniei, eliminat din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si a Procurorului General - propunere Ministerul Justitiei

Ministrul Tudorel Toader urmeaza sa prezinte miercuri proiectul privind modificarea Legilor justitiei. Pe 2 august, Tudorel Toader anunta ca in cadrul proiectului de lege sunt aduse doar modificari.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2014 seconds )