Libnet.ro
UNICEF

01:05

PSD: Decizia CEDO a constatat doar ca doamna Kovesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul presedintelui, lucru neimputabil unei instante din Romania

Adevărul Adevărul,
PSD: Decizia CEDO a constatat doar ca doamna Kovesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul presedintelui, lucru neimputabil unei instante din Romania

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a declarat, marti, ca deciziile CEDO nu se comenteaza, dar a apreciat ca hotararea judecatorilor face referire doar la faptul ca fostul procuror-sef al DNA Laura Codruta Kovesi nu a avut cale de atac la decretul presedintelui, lucru care nu poate fi imputat unei instante romanesti. Daca exista o problema legislativa o vom corecta, a precizat Romascanu. continuă pe Adevărul

Romascanu (PSD): Decizia CEDO nu o repune in functie pe doamna Kovesi

Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Lucian Romascanu, considera ca decizia CEDO referitoare la Ko.

Cristoiu: Decizia CEDO in cazul Codrutei Kovesi este devastatoare pentru Iohannis

Jurnalistul si publicistul Ion Cristoiu afirma ca decizia CEDO privind revocarea Codrutei Kovesi de la conducerea DNA va creste independenta procurorilor-sefi fata de presedintele Iohannis care nu va mai putea sa-i demita atat de usor, asa cum a facut cu fosta sefa a DNA.

Judecatorul Danilet, dupa decizia CEDO in favoarea Codrutei Kovesi: Tudorel Toader a incalcat un drept al omului

Judecatorul Cristi Danilet scrie pe Facebook, dupa decizia CEDO in favoarea Laurei Codruta Kovesi, ca drepturile omului nu sunt o joaca, ci un standard care e deasupra legislatiei nationale si a Constitutiei. Pana la CEDO aceste drepturi ar fi trebuit respectate de: ministrul justitiei, CSM, CCR, Presedintele Statului, spune judecatorul.

Fostul sef al CCR Augustin Zegrean, dupa decizia CEDO in favoarea Laurei Codruta Kovesi: Nici macar presedintele nu face ce vrea el in tara asta

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei CCR) Augustin Zegrean spune ca decizia CEDO in cazul Laurei Codruta Kovesi este una reparatorie, din care politicienii si cei care se afla vremelnic in mari functii in stat ar trebui sa inteleaga sa respecta legea.

Reactia lui Tudorel Toader la decizia CEDO care arata ca inlaturarea lui Kovesi de la sefia DNA a fost abuziva

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a comentat, marti, decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului CEDO) care a hotarat ca Romania a incalcat drepturile omului in cazul demiterii fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca el si-a indeplinit doar rolul de ministru al Justitiei.

Ce scrie presa internationala despre decizia CEDO in cazul Kovesi, procurorul antifrauda al UE demis pe nedrept din functia de la DNA-ul roman

Stirea ca Romania a incalcat drepturile fostei sefe a DNA Laura Codruta Kovesi, prin revocarea sa in 2018, a facut inconjurul presei internationale. Politico, New York Times, AFP, Reuters au preluat decizia CEDO, amintind de presiunile fostului guvern social-democrat de a scapa de Kovesi, vazuta in Romania ca un simbol al luptei impotriva coruptiei.

Reactii politice dupa decizia CEDO privind demiterea lui Kovesi:Apropiatii lui Dragnea sunt inca in functii

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat ca nu e afectat in niciun fel de decizia CEDO care da dreptate Laurei Codruta Kovesi in ceea ce priveste demiterea ei, desi Curtea Constitutionala l-a fortat pe seful statului sa o demita.

Norica Nicolai: Decizia CEDO in cazul lui Kovesi nu este definitiva!

Fostul europarlamentar Norica Nicolai a comentat, marti, la Antena 3, atacul presedintelui Klaus Iohannis la CCR.

Seful CCR Valer Dorneanu, dupa decizia CEDO: N-am fost noi atacati de doamna Kovesi, CEDO nu critica decizia CCR

Presedintele CCR Valer Dorneanu a declarat ca persoanele care doresc sa analizeze cu obiectivitate si fara partinire decizia CEDO privind revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA vor observa ca nu exista nicio critica la adresa Curtii Constitutionale.

LUDOVIC ORBAN Decizia CEDO in cazul Kovesi este dovada compromiterii actualei Curti Constitutionale de catre PSD

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban a transmis, marti, ca decizia CEDO in cazul Laurei codruta Kovesi este dovada compromiterii actualei Curti Constitutionale de catre PSD. Orban considera ca CCR s-a compromis prin propriile decizii care incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului, iar modul de actiune si constituire a Curtii ar trebui regandite.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2041 seconds )