Libnet.ro
UNICEF

08:00

Senatul a adoptat modificarile la Codul de procedura penala, dupa decizia CCR

Hotnews Hotnews,
 Senatul a adoptat modificarile la Codul de procedura penala, dupa decizia CCR

Plenul Senatului a adoptat luni, cu 74 voturi pentru, 31 impotriva si 3 abtineri, modificarile aduse de comisia speciala la Codul de procedura penala, necesare dupa ce Curtea Constitutionala a declarat mai multe articole neconstitutionale. Una dintre modificari se refera la renuntarea la sintagma indicii temeinice si revenirea la formularea suspiciune rezonabila. O alta modificare elimina posibilitatea ca suspectul sa poata asista la audierea victimei sau martorilor. A fost insa introdusa posibilitatea ca nesemnarea hotararii judecatoresti sa fie motiv pentru contestatie in anulare si ramane motiv de revizuire a hotararii, ceea ce il poate ajuta pe Liviu Dragnea in cazul condamnarii din dosarul Referendumul. continuă pe Hotnews

Senatul a adoptat modificarile aduse Codului de Procedura Penala, dupa decizia CCR

Plenul Senatului a adoptat luni, cu 74 de voturi pentru si 31 impotriva, proiectul de modificare a Codului de procedura penala, dupa ce acesta a fost examinat de CCR. Curtea Constitutionala a declarat 64 de articole neconstitutionale, Comisia juridica din Parlament fiind nevoita sa puna legea in acord cu decizia Curtii. Opozitia a acuzat, insa, ca recomandarile Comisie de la Venetia si cele din MCV sunt inca nerespectate.

Senatul a adoptat proiectul de lege privind Codul de procedura penala

Modificarile aduse Codului de procedura penala ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale au fost adoptate luni de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 74 voturi pentru, 31 impotriva si 3.

SENAT: Modificarile Codului de procedura penala, adoptate

ACTUALIZARE - Barna: Codurile trebuie dezbatute in Parlament ------ * ACTUALIZARE - Toader, despre modificarea Codurilor penale: O solutie declarata constitutionala o transpui in lege ------ * ACTUALIZARE - Dragnea despre ordonanta de modificare a codurilor penale: O istorie care nu se mai termina ------ * ACTUALIZARE - Dancila: Luam in calcul OUG pentru Codurile penale ------ * ACTUALIZARE - Au fost adoptate modificarile aduse Codului de procedura penala ------ Modificarile aduse Codului de procedura penala ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale si Ordonanta de urgenta 90/2018 cu privire la Sectia pentru infractiunile din Justitie vor fi supuse luni dezbaterii si votului in plenul Senatului, potrivit site-ului institutiei.

SENAT: Modificarea Codului de procedura penala, pe ordinea de zi a plenului

Modificarile aduse Codului de procedura penala ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale si Ordonanta de urgenta 90/2018 cu privire la Sectia pentru infractiunile din Justitie vor fi supuse luni dezbaterii si votului in plenul Senatului, potrivit site-ului institutiei.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2084 seconds )